Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Marleen O.

Marleen  

  • Marleen O.Wij hebben in de tuin heel veel naaktslakken zitten. Deze eten bepaalde planten zeer graag, o.a. Lupinnes. Twee planten zijn reeds gedeeltelijk opgegeten door die slakken. Vermits wij elke avond een egelfamilie op bezoek krijgen in onze tuin, durf ik geen anti-slakkenmiddel te gebruiken. Maar ik heb vernomen dat er een bepaalde plant de slakken zou verdrijven.
    Weet u soms de naam van deze plant?
    Woensdag 7 Augustus 2013 om 20:12

4 reacties

  • Sandra C. Sandra C. Als je onkruid verwijderd en je legt dit rond de lupines, dan zullen de slakken dit eerst opeten en blijven de lupines gespaard. Bij mij werkte het.
    Zondag 11 Augustus 2013 om 23:14
  • Trudy B. Trudy B. Ik gebruik knoflookwater tegen de slakken,ze houden blijkbaar niet van de geur,het nadeel is wel dat je het na iedere flinke regenbui moet herhalen.Ook koper vinden ze niet fijn...
    Dinsdag 13 Augustus 2013 om 11:51
  • Robbie D. Robbie D. een bierval helpt ook goed tegen naaktslakken en als ze nog niet verdronken zijn kunnen de egels er naar hartelust van eten :)
    Woensdag 14 Augustus 2013 om 09:43
  • paul m. paul m. paul Mathlener korrels van Ecostyle helpen voor geen meter bier wel en heb nou een tip gekregen as rond de plant strooien daar hebben slakken en naaktslakken een hekel aan
    Vrijdag 21 Augustus 2015 om 09:33