Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Karin R.Vandaag is een deel van mijn eendagsbloemen omgevallen. Ze staan in een verhoogde border en ik wil ze uiteindelijk ergens anders planten. Ik wil nu de omgevallen eendagsbloemen eruit halen. Wat kan ik het beste doen? Ik dacht eruit halen, een stuk afknippen en een gedeelte oppotten en gedeelte meteen op een nieuw plekje zetten. Ze staan nog wel in volle bloei. Steunen gaat denk niet meer, want ze zijn aardig omgeknakt. Advies is welkom!
    Dinsdag 1 Juli 2014 om 00:36

8 reacties

  • Caroline B. Caroline B. Kan je nu niet het omgevallen gedeelde afknippen maar de plant voorlopig laten staan? Je kan dan de plant op een andere plaats zetten volgend voorjaar rond maart.
    Dinsdag 1 Juli 2014 om 07:10
  • Karin R. Karin R. Ik wil ze eigenlijk sowieso na de bloei eruit halen en verplanten, kan dat niet? Ik wil de verhoogde border waar ze nu in staan leeghalen, opknappen (andere rand er omheen) en er een vlinder / bijen / kruidentuintje van maken.
    Dinsdag 1 Juli 2014 om 10:48
  • Myriam V. Myriam V. Deze trekken ook de bijen aan hoor...zijn trouwens sterke planten, als ze omvallen bij stormweer of zo zet ik er gewoon één of twee stikjes tussen, zie je zelfs niet...
    Woensdag 2 Juli 2014 om 23:18
  • Karin R. Karin R. Ja, ze zitten altijd vol bijen, maar voor de plek waar ze staan zijn ze gewoon te hoog. Net als de schildpadbloemen die er naast staan. Die zullen ook grotendeels moeten verhuizen.
    Woensdag 2 Juli 2014 om 23:24
  • Myriam V. Myriam V. tja...ik zou ze dan ook eerder in maart verhuizen...
    Woensdag 2 Juli 2014 om 23:59
  • Karin R. Karin R. Zoveel geduld heb ik niet :p En ach, als de helft het overleefd heb ik nog mééér dan genoeg. De vorige bewoner heeft ze weelderig laten uitgroeien :)
    Donderdag 3 Juli 2014 om 00:03
  • Succes dan maar met het verplanten, Karin. Het is wel een sterke plant. Geef wel goed water als je nu verplant.
    Maandag 7 Juli 2014 om 06:29
  • Karin R. Karin R. Dank je! Degene die ik elf wil houden zitten nu al in pot (wit en lichtblauw). De donkerblauw liggen nog als kluit buiten in de tuin, van de week even uitpluizen en in potten doen.
    Maandag 7 Juli 2014 om 17:51