Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Arnold   Akkerwinde (Convolvulus arvensis)

  • Arnold A.Hoe krijg ik deze plant uit mijn groentetuin deze is totaal ongewenst.Ik heb deze steeds verwijderd door het oprapen van de wortels bij het bewerken van de grond ;en het verwijderen van scheuten met een lang mes zoals asperges. Wie weet raad? Graag bio.
    Zondag 20 Juli 2014 om 19:14

10 reacties

  • Kiki B. Kiki B. De wortel helemaal uitgraven, echt verdwijnen zullen ze niet waarschijnlijk, maar ontmoedigen helpt wel.
    Maandag 21 Juli 2014 om 12:59
  • Arnold A. Arnold A. tussen asperges,frambozen een moeilijke zaak
    Maandag 21 Juli 2014 om 21:07
  • Kiki B. Kiki B. Het is niet anders, helaas.
    Dinsdag 22 Juli 2014 om 00:09
  • Kiki B. Kiki B. Het enige alternatief, maar eveneens nauwelijks haalbaar tussen asperges, frambozen e.d. Is het afdekken van de grond met landbouwplastic gedurende minimaal 1 jaar. Maar ik vrees dat de Winde sterker zal blijken.
    Dinsdag 22 Juli 2014 om 00:11
  • Mia V. Mia V. staan die tussen lage gewassen Arnold? steek dan hier en daar een lange stok in de grond... de akkerwinde klimt omhoog hierlangs, laat die maar groeien en dan bescherm je de grond rond de stok en strijk de akkerwinde langs de stok in met silvanet ( ik ben tegen dat spul maar 't is het enige wat effectief werkt bij mij en op die manier zit het niet in je grond), tussen hoge planten kan je de winde voorzichtig loswikkelen en terug iets eronder leggen en de slingers instrijken met silvanet, ik ken helaas geen biologisch middel dat werkt hiervoor... goeie moed!
    Dinsdag 22 Juli 2014 om 22:26
  • Kiki B. Kiki B. http://www.edialux.be/UserFile...
    Dus niet in de buurt van water gebruiken en oppassen voor bijen en vogels.
    Woensdag 23 Juli 2014 om 07:39
  • Mia V. Mia V. volledig akkoord Kiki, wel zorgvuldig en zo weinig mogelijk gebruik van maken, bijen en vogels bezoeken wellicht niet zo vaak akkerwinde, daarom zei ik ook best grond wat afschermen indien mogelijk zodat je alleen de winde raakt, maar het is wel effectief.
    Woensdag 23 Juli 2014 om 20:14
  • Arnold A. Arnold A. Als bio maatregel gooi ik de akkerwinde na het verwijderen met wortel en al als voer aan mijn konijnen en zo ben ik er voorgoed vanaf!
    Woensdag 23 Juli 2014 om 21:35
  • Martine V. Martine V. Ik vind het een mooie plant, de bloem vooral. maar teveel is net als in mensenmaatschappij zeer
    ongewenst, Zoek de hechting in de grond op en haal met wortel en al er uit. Als je dat consequent doet helpt dat goed.
    Vrijdag 7 December 2018 om 09:39
  • Jan L. Jan L. Zou het doms niet beter gaan met dat geribbeld karton. Leg er een stuk van dat karton over en stop het onder met aarde. Laat het kzrton 2 maanden zijn werk doen.
    Dit is ook handig om een gazon die moet verdwijnen te verstikken.
    Maandag 31 December 2018 om 09:12