Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Margo S.

  • Margo S.Vorige week is er in mijn een vijftig jaar oude coniferenhaag verwijderd. Ik ben van plan op die plaats een taxushaag aan te planten. Nu hoorde ik van een hovenier dat je dan eerst de grond moet ontsmetten. hoe doe je dat?
    Dinsdag 7 Oktober 2014 om 09:06

10 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Wat was er met de oude coniferenhaag aan de hand? Wat was de reden van de kap?
    Dinsdag 7 Oktober 2014 om 23:42
  • Margo S. Margo S. De haag was oud en kaal met hier en daar bruine plekken.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 10:43
  • Roos T. Roos T. Waarom moet je dan ontsmetten,was de oude haag ziek?
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 12:39
  • Roos T. Roos T. Wat voor conifeer was het ,was het Leylandii?
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 12:43
  • Roos T. Roos T. Als je phytopthera zou hebben in de grond is ontsmetten nodig.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 12:49
  • Margo S. Margo S. Die hovenier zei, dat je dat altijd moet doen als je taxus plaatst op een plek waar eerst coniferen gestaan hebben. Dit in verband met bepaalde schimmels in de grond, die er anders voor zorgen, dat je nieuwe taxussen alle kleuren van de regenboog gaan krijgen variĆ«rend van oranje, geel, groen tot roodbruin.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 12:49
  • Kiki B. Kiki B. Phytophthora of bijvoorbeeld Verticillium zou een oorzaak kunnen zijn voor de aantasting van de oude haag. Het is dan verstandig om de aangetaste grond te vervangen voor verse teelaarde. Van belang daarbij is om te zorgen voor een betere afwatering. Mocht jouw grond flink vochtig zijn dan zou ik zeker niet kiezen voor een Taxus.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 23:10
  • Margo S. Margo S. De vochtigheid zal het probleem niet zijn, maar ik heb intussen de naam van dat spul waar de hovenier het over had weten te achterhalen, het heet Aliette van Bayer. Ik weet nog niet of er een biologisch alternatief voor is.
    Donderdag 9 Oktober 2014 om 09:26
  • Koen R. Koen R. Kan je een foto toevoegen van het ziekte/schadebeeld.
    Zaterdag 11 Oktober 2014 om 08:00
  • Kiki B. Kiki B. Eerst de oorzaak achterhalen, ben het met Koen eens dat een foto zinvol is. Niet zinvol is om iets te bestrijden waarvan je niet weet wat de oorzaak is. Verder : weet wat je gebruikt: http://www.bayercropscience.nl...$file/Aliette_msds.pdf?open
    Het is dus niet een echt veilig middel. Er zijn biologische alternatieven, maar dan zal je wel iets meer geduld moeten hebben.
    Zaterdag 11 Oktober 2014 om 23:32