Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sofie V.Hoi, Gezien onze serre in het midden van de tuin staat hebben we er een kader rond gezet met een roesten betonnet kwestie dat ze een balaanval overleefd. Nu is mijn vraag wat zou ik tegen het net zetten ?

    Ik dacht aan framboosjes of bessen ofzo?
    Fruitboompjes lijkt me niet handig daar het fruit dan in het gras valt?
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 17:03

6 reacties

  • Plantadvies Plantadvies Ik zou daar dan ook geen besjes of iets van fruit tegenaan zetten. Tegen een bal kunnen deze ook niet. Het zal als het rijp is op de grond vallen. Klimop sterk en best wel stootvast is een oplossing.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 17:19
  • Tom M. Tom M. Smaken en goesting verschillen natuurlijk... Hangt er van af hoe de rest van uw tuin "aangekleed" is... Klimop is ind. sterk en niet veeleisend, maar het is "maar" klimop, en is mooi en leuk als 't nieuw is, maar woekert nogal, krijgt dikke stammen, en wordt lelijk met tijd... waarom geen combinatie van klimmers... kamperfoelie, klimroos, clematis... trompetklimmer (hangt ook van de hoogte af, maar vele klimmers kan je horizontaal leiden..) Enkele heerlijke geurtjes ertussen en je zal 's avonds met plezier naar de serre stappen :-))
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 17:46
  • Jeannette v. Jeannette v. Wordt het niet veel te donker in de kas als je kader begroeid raakt? Of is deze in de zomer leeg?
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 20:43
  • Kiki B. Kiki B. Wel, ik ben het weer eens eens met Tom (zeker geen klimop, wel andere opties) en deels ook met Jeannette.
    Woensdag 8 Oktober 2014 om 23:26
  • Sofie V. Sofie V. ik had graag iets met fruit gedaan. nee, zou niet te donker worden. Ik heb nu zelfs het probleem dat mijn tomatenplanten verbranden door te harde zon in de zomer. Geurende klimmers lijken me ook wel leuk. mss een kiwibes
    Donderdag 9 Oktober 2014 om 22:34
  • Rosette B. Rosette B. Bij mijn ouders hebben altijd frambozen langs de serre gestaan. Er was ong.40cm tussen de kas en de planten om zo de bessen gemakkelijk te kunnen plukken. Ze waren opgebonden aan 3 horizontale dragen. Maar of dat voldoende is om een bal tegen te houden hebben wij nooit uitgetest.
    Vrijdag 10 Oktober 2014 om 08:50