Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

14 reacties

  • Plantadvies Plantadvies Geef geen kalkrijke voeding en een beschutte plek in de zon wordt het meest gewaardeerd. Ook het water geven is een pre. Ook al regent het, wil dat niet altijd tussen de wortels vallen maar er naast.
    Maandag 20 Oktober 2014 om 20:46
  • Kiki B. Kiki B. Het zou ook kunnen duiden op een ijzergebrek.
    Maandag 20 Oktober 2014 om 23:30
  • Monique E. Monique E. Dank voor jullie tips!
    Donderdag 23 Oktober 2014 om 14:49
  • Jeannette v. Jeannette v. Bij ijzergebrek blijven de nerven zelf groen, dus dat is makkelijk te controleren.
    Als er hier en daar een blad geel wordt, kan het ook om oud blad gaan dat wordt afgestoten.
    Donderdag 23 Oktober 2014 om 16:54
  • Monique E. Monique E. Nee, het hele blad is geel. In het tuincentrum gaven ze me een pak voeding voor taxus en coniferen mee: ik zit hier natuurlijk wel op duinzand, dus misschien geen slecht idee? Een kilometer verderop staat ook zo'n haag, die is nog helemaal mooi groen..
    Donderdag 23 Oktober 2014 om 17:02
  • Jeannette v. Jeannette v. Op zandgronden zou ik eerder geneigd zijn ieder jaar een flink wat compost in de bodem te werken (voorjaar) en in het najaar te mulchen met compost. Dat zorgt ervoor dat de bodemstructuur verbetert, waardoor water en voedingsstoffen langer in de bodem behouden blijven waar de planten dan weer van kunnen profiteren. Bovendien krijg je dan vaak ook meer bodemleven, wat ook weer gunstig is.
    Vrijdag 24 Oktober 2014 om 13:38
  • Roos T. Roos T. Nu zker niet meer mesten is te laat nu.Volgend voorjaar en mulchen zoals Jaennette al zei.
    Vrijdag 24 Oktober 2014 om 17:43
  • Monique E. Monique E. Nogmaals dank voor de tips. Ik heb wel even moeten opzoeken wat mulchen is! Maar het is dus gewoon bedekken, begrijp ik. Nu maar wachten tot de bladeren van de platanen vallen dus? Of gemaaid gras gebruiken? Sorry hoor, ik ben echt een beginner..
    Vrijdag 31 Oktober 2014 om 11:19
  • Jeannette v. Jeannette v. Je kunt er nu het beste afgevallen bladeren (liever geen eiken- of platanenblad, dat verteerd vrij langzaam en kan de bodem verzuren)of een laagje compost van een cm of 5-7 voor gebruiken. Gemaaid gras gebruik je vooral in de zomer, in dunne lagen. 's Winters kan het verstikkend werken, omdat het te compact wordt.

    Houd bij mulchen met compost wel de stammen van bomen en heesters vrij.
    Vrijdag 31 Oktober 2014 om 11:47
  • Monique E. Monique E. Ok, dus geen platanenblad. Kan ik compost gewoon kopen (bij kwekerij of tuincentrum)?
    Vrijdag 31 Oktober 2014 om 15:41
  • Roos T. Roos T. Dat denk ik wel,in zakken .Ik composteer alles zelf maar heb een heel grote tuin dus plaats om composthopen te maken.Alles wat organisch is zoals blad ,gras en afgeknipte planten gaan op hopen ,wat kalk tussen de lagen en dan laten verteren en dan eens draaien.Als ze verteerd is heb je compost .
    Zondag 2 November 2014 om 10:01
  • Roos T. Roos T. Ik gebruik dus wel mijn eikenblad want heb heel veel eiken hier staan,en dat gaat prima.kalk helpt de zuurgraad te verbeteren.
    Zondag 2 November 2014 om 10:03
  • Jeannette v. Jeannette v. Meestal is rond deze tijd ook(bijna) gratis gestoomde groencompost te verkrijgen via de gemeente of bij een composteringsbedrijf. Even navragen of dat bij jullie ook zo is.
    Maandag 3 November 2014 om 13:39
  • Monique E. Monique E. Dit weekend 8 zakken tuincompost van 40L verdeeld over 25m laurierhaag! Nu maar hopen op een mooi resultaat (in het voorjaar). Hartelijk dank voor de input, allemaal!
    Maandag 10 November 2014 om 11:04