Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Irene V.Vijgenboom kenners?
    Een link naar de foto's staat hieronder.

    Ik heb deze boom die je ziet jaren geleden geplant (+/-15jaar) met de allerbeste gezonde grond (ik gebruik alleen natuurlijke meststoffen, niks gif) en had die opgestuurd gekregen, alleen worteltjes in een plastiek zakje vanuit het noorden van Griekenland (het vriest daar zo erg als hier in de winter).

    Ik had gehoord dat het met zo'n verbasterde vijgenboom wel 10 jaar zou duren alvorens ik er vruchten van zou kunnen plukken en nu staan er al verschillende jaren heel veel vijgen aan die niet groter worden als een kleine okkernoot, dan verschrompelen en.... af vallen.
    Ik heb dus nog nooit een vijg van mijn boom kunnen eten? binnenin is het ook één verdroogde massa.

    Nu heb ik vorig jaar een paar fruitbomen (2 appel, 2 peer)in mijn tuin geplant want er stond geen enkel andere boom in de buurt, heeft het daarmee te maken dat weet ik niet, die fruitbomen gaan hopelijk volgend jaar voor de eerste bloesem krijgen.

    De preciese naam van deze soort had ik ook graag geweten.

    hoopvolle groeten

    https://onedrive.live.com/?cid...
    Maandag 24 November 2014 om 15:21

6 reacties

  • Christiaan C. Christiaan C. Ik heb mijn vijgenboom nooit bemest, de eerste jaren binnen, dan in pot buiten en dan in vaste grond. Heeft de strengere winters van een paar jaren geleden overleefd en ik pluk nu nog de laatste rijpe vijgen. Hij staat tegen een baksteenmuur, gericht naar het zuidwesten. Dit kan een rol spelen. (de onedrive link werkt niet).
    Maandag 24 November 2014 om 16:09
  • Irene V. Irene V. Alvast bedankt voor uw antwoord tot dusver, ik probeer foto's op een andere manier door te sturen, moet iemand vragen want kan dat niet zelf en dus kan dat even duren.
    Maandag 24 November 2014 om 16:45
  • Irene V. Irene V. Christiaan, mijn boom staat ook tegen baksteenmuur gericht op zuiden en in de grond, dus daar ligt het niet aan. Ik heb twee foto's in nieuwe mails gezet nu op 26/11 rond 22.30. (De paaltjes rond de stam zijn geen pot).
    dank u
    Woensdag 26 November 2014 om 22:36
  • Christiaan C. Christiaan C. misschien toch wegens de herkomst? De mijne kwam uit een serre van een school in de streek die er verkocht op opendeurdag. Ik ben er zelfs al een paar keer in geslaagd te stekken door af te snijden waar houterig deel overgaat in groene tak - plus 2 inkervingen iets boven de (schuine) snede en op ongelijke hoogte: de eerste worteltjes kwamen daar dan uit. Mijn grond is niet bijster speciaal.
    Woensdag 26 November 2014 om 23:06
  • Guy K. Guy K. Irene Verbeeck, Je moet een vijgenras nemen dat geschikt is voor ons klimaat!! Dat Griekse ras is niet geschikt voor ons klimaat, mogelijk door het ontbreken van een ander bestuivend ras. Tip: http://www.houtwal.be/vakartik...
    Donderdag 27 November 2014 om 18:32
  • Johan O. Johan O. En een vijgeboom draagt pas in arme grond,zo kun je in het plantgat dolemiet mengen of steenpuin.Ik snap niet waarom je worteltjes laat overkomen uit Griekenland...hier zijn massa's goede soorten en struiken,bomen of stekken te verkrijgen.Ikzelf kweek elk jaar gemiddelde zo'n honderd nieuwe stekken.
    Dinsdag 9 December 2014 om 23:05