Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

9 reacties

  • Jos v. Jos v. Als er voldoende licht en vocht is moet je misschien moet je de grond een beetje verbeteren...
    Zaterdag 29 November 2014 om 07:34
  • Caroline B. Caroline B. je kan niet genoeg je grond eerst voorbereiden. composteren en bij aanplanten vivimus gebruiken. ook de juiste plant op de juiste plaats is heel belangrijk. maar daarna, geloof me, krijg je zoveel terug dat het de moeite meer dan waard is.
    Zaterdag 29 November 2014 om 07:58
  • Roos T. Roos T. Idd veel compost toevoegen zal je grond sterk verbeteren.Ik tuinier op zeer arme bosgrond en breng elk jaar compost aan,ik composteer veel zelf en koop nog bij.Alles groeit en bloeit hier goed.Wel mest ik ook nog bij met Dcm of met Ecostyle.Voor het gras gebruik ik nu Dcm mix 2 omdat daar ook mineralen zijn aan toegevoegd die ontbreken op ons arme zand en niet in in ecostyle zijn toegevoegd.Rooddraad kan dan makkelijker optreden in gazon.
    Zaterdag 29 November 2014 om 10:07
  • Jos v. Jos v. Ik zoek de locale milieustraat op en haal daar een kar met gecomposteerde tuingrond. Prima spul en geheel gratis. 1x per 2 jaar een laag van ongeveer 5cm aanbrengen en 1-diep onderspitten. Dat bevorderd de bodemstructuur. Voor het inzaaien moet je de boel natuurlijk even goed fijnmaken.
    Zaterdag 29 November 2014 om 11:54
  • Roos T. Roos T. Ik zou de compost niet diep onderspitten,je verstoort dan het bodemleven,liever licht inwerken,de natuur doet de rest .
    Zaterdag 29 November 2014 om 13:24
  • Dina S. Dina S. ja maar het is wel kleigrond
    Zondag 30 November 2014 om 10:14
  • Roos T. Roos T. Dat moet normaal goede grond en daar groeit niets?Is wel zwaarder om te bewerken .je kunt ze proberen te mengen met zand om ze makkelijker bewerkbaar te maken.Wat je kan doen is je grond eens laten onderzoeken .ik heb dat hier gedaan ,nijn zand was veel te zuur en er ontbrak humus natuurlijk.ja compost door klei dat is moeilijk.Vind het vreemd dat er niets
    groeit,ken veel mooie tuinen op de zeeuwse klei.

    Zondag 30 November 2014 om 11:41
  • Dina S. Dina S. waar moet je die laten onder zoeken dan
    Zondag 30 November 2014 om 16:53
  • Roos T. Roos T. Ik neem aan dat kleigrond normaal goed is ,alleen wat zwaarder om te bewerken en dan kun je met wat zand verbeteren als dat nodig zou zijn.Ik begon op zeer arm zand (zavel) met en zeer lage PH.Als je het nodig vind kan je een bodemonderzoek laten doen bij de bodemkundige dienst van Belgie,maar dat lijkt me niet nodig in jouw geval.De zuurgraad kan je eventueel zelf meten met iets wat je bij Aveve of goed ander tuinbedrijf kan kopen.
    Maandag 1 December 2014 om 11:24