Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Monique E.(Vooralsnog) 1 plant in mijn laurierhaag schijnt aangetast door taxuskever: dit begon in het najaar. De tip (waarvoor dank) is om dit te bestrijden met nematoden. Kan het zijn dat de taxuskever sowieso de winter niet overleeft? Zal ik het aankijken tot het voorjaar? Of moet ik direct actie nemen?
    Donderdag 29 Januari 2015 om 13:01

10 reacties

  • Roos T. Roos T. Was het maar waar.Ze zorgen wel voor nageslacht.Wat iws nog verkrijgbaar voor de particulier weet ik niet.XZoek eens op google of vraag een goed tuinbedrijf het te bestrijden.
    Vrijdag 30 Januari 2015 om 16:30
  • Roos T. Roos T. kijk eens op tuinvragen.com.Daar staat een heel stuk erover en er schijnt een speciale compost te bestaan waarin nematoden zitten die de larven doden.je zal iets moeten doen of chemisch of biologisch.
    Vrijdag 30 Januari 2015 om 16:37
  • Peter L. Peter L. je kun het voorkomen door kippen eronder te laten lopen
    Vrijdag 30 Januari 2015 om 17:45
  • Monique E. Monique E. Reuze bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de slag! Kippen zou leuk zijn, maar dat is wat lastiger;)) Denk dat ik voor de compost ga.
    Zaterdag 31 Januari 2015 om 11:15
  • Kiki B. Kiki B. Het zijn overigens niet de taxuskevers die voor de overlast zorgen, maar de larven van die kever. Deze bevinden zich ondergronds en zijn op een milieuvriendelijke manier te bestrijden.
    Maandag 2 Februari 2015 om 00:12
  • Jeannette v. Jeannette v. De genoemde compost heet Compost Speciaal. Deze bevat geen nematoden maar een schimmel tegen de larven èn de kevers. Wel wordt aanbevolen om in het najaar ook nog een keer met nematoden te gieten. Alles bij elkaar niet echt een goedkope oplossing, maar hé, planten kaal laten vreten is ook geen optie.

    Deze nematoden (aaltjes) zijn alleen actief als de bodem goed opgewarmd is, en bovendien moeten de aaltjes al zwemmend hun weg in de aarde vinden. Je zult de bodem dan ook heel goed nat moeten houden als je aaltjes gebruikt. Maar het werkt wel, naderhand zie je dan allemaal roze (= dode) taxuskeverlarven in de grond zitten :)

    Alles bij elkaar niet echt een goedkope oplossing, maar hé, planten kaal laten vreten is ook geen optie.



    Maandag 2 Februari 2015 om 15:30
  • Monique E. Monique E. Even een update: de gebruikte Compost Speciaal lijkt aan te slaan! Het is nu juni, en de laurier staat vol verse groene blaadjes! Nu duimen dat het zo blijft... (misschien in het najaar alsnog die nematoden toepassen..). Dank voor de tip!
    Vrijdag 12 Juni 2015 om 13:51
  • Jeannette v. Jeannette v. Fijn om te horen Monique!
    Vrijdag 12 Juni 2015 om 13:59
  • Roos T. Roos T. Ja een keer is niet genoeg heb ik van vriendin gehoord die het in haar borders had .Ze heeft een heel plan gekregen van specialisten die ze heeft laten komen.
    Vrijdag 12 Juni 2015 om 17:38
  • Monique E. Monique E. oeff.. Tuinieren is echt niet alleen maar leuk.. Deze week ook al alle klimop (50m2) in moeten spuiten met Calypso vanwege wolluizen.. Dag!
    Zaterdag 13 Juni 2015 om 18:18

1 tuinier vindt dit leuk