Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Nele M.Hallo allemaal. Mijn vriend en ik kochten vorige week ons eerste stekje samen, met tuin! en serre! (en enkele appel(?)bomen, laagstam). Ik kijk al enorm uit naar mijn eerste eigen groententuin, gazon ligt er toch nog niet, maar moet nog +-3 maanden wachten vooraleer we mogen verhuizen. Welke groenten zijn een aanrader voor een beginnend tuinier? Ik zal dus pas eind mei kunnen starten in de tuin, wrs ook al wat laat? Kan ik al iets doen?
    Maandag 23 Februari 2015 om 14:32

14 reacties

  • Roos T. Roos T. Gefeliciteerd ,wat fijn een kas en moestuin.Ik zou de moestuin eerst spitten zodat het vuil naar onderen verdwijnt.Ziet er uit als goed werkbare grond .Ik denk dat de fruitbomen ook gesnoeid moeten worden.
    Maandag 23 Februari 2015 om 14:55
  • Roos T. Roos T. Dat is wel een werk voor specialist.
    Maandag 23 Februari 2015 om 15:55
  • Nele M. Nele M. Bedankt! Eerst spitten, ik onthou het :)
    Maandag 23 Februari 2015 om 17:55
  • Bieke V. Bieke V. Beste Nele en Jurgen, gefeliciteerd met jullie aankoop! Jullie hebben blijkbaar veel zin in tuinieren, fijn! Ik ben geen moestuinier, dus ik heb geen moestuinadvies voor jullie, maar wél het advies om gewoon te genieten van jullie tuin, bomen en serre, niks moet, alles mag, geduld en experimenteren is de boodschap. Als er eens iets niet lukt, dan is er altijd wel een nieuw seizoen, dat is het mooie en spannende van de natuur. Probeer naast je moestuin ook wat mooie vaste struiken en planten, daar heb je weinig werk aan, en er is zoveel keuze aan vormen, kleuren en structuren,...je tuin zal er dan altijd interessant uitzien, ook in de winter. Succes ermee.
    Maandag 23 Februari 2015 om 18:20
  • Roos T. Roos T. Geweldig een een serre en tuin.Ik zou beginnen met spitten van de moestuin en dan kun je in het voorjaar als de grond weer schoon is zaaien of kleine planten kopen voor de moestuin,zoals sla en andere groenten.Aardbeien uit eigen tuin zijn ook heerlijk.De fruitbomen zou ik laten snoeien door een kenner,want daar moet je wel verstand van hebben.
    Maandag 23 Februari 2015 om 19:11
  • Nele M. Nele M. Bedankt Roos en Bieke! Het zal een hele ontdekking worden! Starten met spitten, check! :) Wij zouden zeker ook wat vaste planten willen zetten, maar het misschien het eerste jaar niet. Omdat ik toch mijn tijd wat wil nemen om de tuin wat te ontwerpen. Het rechte padje vind ik momenteel maar niks :) Liever wat dynamiek :) Maar in de voortuin zou ik daar wel al mee willen starten!
    Maandag 23 Februari 2015 om 21:22
  • Barbera v. Barbera v. Wat leuk. Gefeliciteerd! Je kan nu al het een en ander voorzaaien op de vensterbank. Tomaten en paprika, zodat je die tzt in de serre kan zetten. Artisjok om tegen die tijd in de grond te zetten. Sla groeit wat harder, dus zou ik pas een paar weken van te voren voorzaaien. Koolsoorten vanaf half of eind maart voorzaaien. Dan heb je meteen wat om in de tuin te zetten. Zodra je het huis hebt: mais, zonnebloemen, courgettes, paksoi, boerenkool, sperziebonen, pompoen, in de volle grond zaaien. Dit jaar kan je nog wel oogsten hoor :)
    Dinsdag 24 Februari 2015 om 08:47
  • Nele M. Nele M. Bedankt Barbera! Ik ga je tips zeker opvolgen!
    Dinsdag 24 Februari 2015 om 09:38
  • Roos T. Roos T. Waar is jullie stekje gelegen
    Dinsdag 24 Februari 2015 om 10:16
  • Sven D. Sven D. Woon je toevallig in de buurt van Erpe-Mere. Dan kan je gerust langskomen. Ik heb een redelijk grote moestuin met serre en tal van fruitbomen. Stilletjesaan begin ik daar serieus mijn draai in te vinden, maar mijn pa, die meer tijd heeft en er ook veel in doet, kan je veel tips geven. Laat maar weten! Groeten,Sven.
    Vrijdag 27 Februari 2015 om 14:35
  • Nele M. Nele M. Fijn!
    Het ligt in Lebbeke :) Momenteel woon ik nog in Asse..
    Zaterdag 28 Februari 2015 om 18:13
  • Roos T. Roos T. Heb geen idee waar dat ligt,maar je zal vast wel goede grond hebben daar.


    Zondag 1 Maart 2015 om 11:31
  • Guy K. Guy K. Probeer alvast wat voordrachten & activiteiten van TuinHIer (Volkstuin vereniging) te Lebbeke en/of te Opwijk te volgen.
    Maandag 2 Maart 2015 om 18:57
  • Nele M. Nele M. Bedankt! Ik heb me nu ingeschreven voor een cursus snoeien bij Velt :)
    Dinsdag 3 Maart 2015 om 10:12

6 tuiniers vinden dit leuk