Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

11 reacties

  • Roos T. Roos T. Wat jammer ,ik kan je geen goed nieuws geven als de bast rondom weg is,stopt de sapstroom naar de bladeren.Ze kunnen proberen een stukken bast van jonge twijgen te gebruiken als een bypass,romdom plaats je de de bast van takken,en verbind die met de oude bast.Mischien kun je dat het best laten doen door boomchirurg .De open wonden moeten met een boombalsem worden ingesmeerd.Is het een oude boom?
    Woensdag 11 Maart 2015 om 15:21
  • Ineke F. Ineke F. We hebben het boompje afgelopen herfst twee jaar geleden gekocht en mee naar Hongarije genomen. Nog erg jong dus. Al wel een paar prachtige appels geoogst. We zullen dus waarschijnlijk nieuwe boompjes mee moeten nemen, want ze zijn hier niet te koop! Bedankt voor de reactie.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 16:21
  • Roos T. Roos T. Dat is jammer.Wie heeft de bast afgevreten.Wel iets doen als je nieuwe boom plant.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 16:24
  • Plantadvies Plantadvies De boom zal dit zelf gaan oplossen. Nooit middelen rondom smeren, dan plak je alles dicht en kunnen bacteriĆ«n hun gang gaan. Plaats rondom de boom een paar paaltjes en bind er kippengaas om.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 19:10
  • Ineke F. Ineke F. Ik weet niet wie de bast eraf heeft gevreten. Het is een dun ringetje van een paar centimeter.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 19:13
  • Ineke F. Ineke F. Ik zal er iets omheen zetten, en hopelijk redt de boom het. Ik was er erg trots op dat jij het zo goed deed.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 19:14
  • Ineke F. Ineke F. Bedankt voor alle adviezen!
    Woensdag 11 Maart 2015 om 19:15
  • Roos T. Roos T. ik heb nog even gegoogeld en wat al ik al wel wist werd bevestigd ,Wil je een boom doden snijd dan rondom de bast weg.`Ik weet dat de sapstroom onder de bast loopt en als er een reep weg is gaat dat niet meer vandaar het advies reepjes bast van takken te plaatsen als een brug voor de sappen,zoek eens op internet.Een stuk weg lost de boom wel zelf op dan maakt ze callus om de wond te sluiten.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 19:35
  • Ineke F. Ineke F. Morgenochtend ga ik meteen proberen om de plek op te vullen met bast van takken. Hopelijk lukt het om de boom te redden. Bedankt voor het advies.
    Woensdag 11 Maart 2015 om 20:10
  • Roos T. Roos T. kijk zelf ook nog even op google.
    Donderdag 12 Maart 2015 om 07:50
  • Guy K. Guy K. De boom aankuilen met een mengsel van potgrond en kuilgrond kan helpen voor een herstel. Soms blijven dergelijk e beschadigde bomen nog een jaar leven om de volgende winter dan af te sterven.
    Zondag 22 Maart 2015 om 10:01