Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ger Z.Ik heb eeb photinia op het balkon, ongeveer 2 maanden geleden gekregen. De bladeren vallen af. De leverancier zegt dat ik hem elke dag 5 liter water moet geven. Kan dat kloppen?
    Zaterdag 25 April 2015 om 11:45

5 reacties

  • Laura B. Laura B. Als de bladeren afvallen zou ik zeggen Ja dat kan kloppen. Planten op het balkon in een pot hebben zo wie zo veel water nodig.
    Zaterdag 25 April 2015 om 11:57
  • Roos T. Roos T. 5 liter per dag??? Onzin dan verrotten de wortels na een paar weken.Dompel de plant eerst eens en als het borrelen ophoudt is de grond verzadigd ,dan elke dag water geven ook afhankelijk van de temperaturen,zonodig dompel je de plant nog eens.
    Zaterdag 25 April 2015 om 12:30
  • Ger Z. Ger Z. dank je wel, het klonk me ook zo vreemd in de oren. Hoe kan een prof. hovenier zo'n advies geven, he.
    Zaterdag 25 April 2015 om 13:48
  • Laura B. Laura B. Vergeet niet dat het op een balkon erg heet kan worden. De verdamping is dan erg groot. Overtolig water loopt door het gat in de bodem weg en zolang de pot niet uitdroogt zal de aarde ook het water goed opnemen. Het lijkt mij ook dat de pot te groot is/wordt om onder te dompelen. Ik heb drie grote potten met rozen, drie met een boom erin en enkele kleinere potten. 5 liter is niets bij warm weer.
    Zaterdag 25 April 2015 om 22:59
  • Roos T. Roos T. Je moet zorgen dat de plant nooit te droog wordt,in dat geval moet je wel dompelen natuurlijk.
    Zondag 26 April 2015 om 08:03