Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Marielle E.Hoi, ik heb steeds onkruid in mijn gras, enig idee hoe dit komt en wat ik eraan kan doen? Ik zorg er verder goed voor (verticuteren,kalken, mesten enz). Alvast bedankt!
    Vrijdag 15 Mei 2015 om 14:38

11 reacties

  • Roos T. Roos T. Met verticuteren komen zaden ook weer boven en ze komen ook door de wind mee.Steeds zorgen dat de grasmat goed gesloten blijft ,maar niemand heeft gras zonder onkruid.Er zijn middelen die onkruiden doden zonder dat het gras eronder lijdt.je moet dat met een rugspuit of klein spuitje vernevelen op de paardenbloem,klaver of weegbree etc
    Er bestaat ook een meststof waarin al iets zit waar je onkruid mee doodt.Zaden blijven komen met de wind en zitten ook in de grond,dus je zal altijd wel weer iets vinden.Sommig onkruid kun je ook uitsteken met mesje.
    Vrijdag 15 Mei 2015 om 19:40
  • Maarten v. Maarten v. Hallo, om onkruid in je gazon te doden, kun je het beste bemesten met DCM 3 in 1. Dit is bemesting voor ongeveer 100 dagen en je ziet mos en onkruid voor je ogen verdwijnen. Dit is de enige bemesting die ik gebruik en ik heb nooit (meer) onkruid in mijn gazon. Zelfs paardenbloem gaat hiervan dood.
    Zaterdag 16 Mei 2015 om 10:26
  • Myriam V. Myriam V. Is 't lelijk? Een bloemetjesgazon kan best mooi zijn hoor...
    Zaterdag 16 Mei 2015 om 12:35
  • Marielle E. Marielle E. Bedankt voor de tips, ik ga ermee aan de slag!
    Zondag 17 Mei 2015 om 18:37
  • Beau D. Beau D. Ijzersulfaat smijten 2 weken voor je verticulteert, verder na het verticulteren graszaad op uw gazon smijten, deze zal zorgen voor een grasmat die toe is waardoor onkruid geen kans meer krijgt.
    Maandag 18 Mei 2015 om 18:19
  • Maarten v. Maarten v. Hoe dicht je grasmat ook is, onkruid zal je altijd hebben als je het niet bestrijdt. DCM 3 in 1 is de oplossing. 1: bemesting (een zeer strakke, dichte en groene grasmat), 2: anti-mos (binnen een paar dagen is je mos zwart en haal je het er zo van tussen), 3: anti-onkruid (het onkruid verschrompeld en verdwijnt). Resultaat: een mooie zeer groene grasmat (zonder onkruid) blijft over. Bewijs: Mijn eigen tuin. Altijd welkom om deze te komen bekijken.
    Dinsdag 19 Mei 2015 om 09:25
  • Myriam V. Myriam V. Ik blijf bij een gazon met bloemetjes :)
    Dinsdag 19 Mei 2015 om 09:30
  • Maarten v. Maarten v. Myriam Van Vlasselaer: Een bloemetjesgazon kan heel mooi zijn, als je daarvoor bent. Andere mensen houden van een strak gazon zonder bloemen. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Het is mooi dat dit verschil er is, dat maakt alles veel interessanter.
    Dinsdag 19 Mei 2015 om 09:40
  • Robbie D. Robbie D. Ik heb dat probleem zeer creatief en milieuvriendelijk opgelost. Geen gazon in mijn tuin :)
    Dinsdag 19 Mei 2015 om 10:04
  • Marielle E. Marielle E. Ik ga zeker DCM 3 in 1 aanschaffen Maarten! Ik ben benieuwd. Bloemetjes kunnen inderdaad mooi zijn, maar dat is bij mij niet het geval helaas. Het is echt onkruid (paardenbloemen) en mos.
    Dinsdag 19 Mei 2015 om 10:47
  • Myriam V. Myriam V. Ah Robbie, hier hebben we ook nog maar enkele m³ gazon over op 850 m² tuin. En mijn kleinkind vindt het heerlijk met alle verborgen hoekjes! Terrasjes heb ik wel: een cavaterrasje, eentje in de meisjestuin, in de vijvertuin...maar borders hebben hier de overhand. Je kan het zien op de foto's...
    Dinsdag 19 Mei 2015 om 13:16

1 tuinier vindt dit leuk