Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Anja K.ik heb vorige herfst de Cornus Kousa National geplant. Ik wil een mening over de blaadjes. Ze zijn zo gekruld en eigenlijk vind ik dat wel jammer want het lijkt net alsof hij constant dorst heeft. Heeft iemand hier ervaring mee of zou het bij het soort horen? hij staat aan de koelere kant van de tuin, beetje N/W zeg maar.......
    Vrijdag 26 Juni 2015 om 17:19

6 reacties

  • I have the same with my tree. It never seems to be happy. Here are some photos of my tree. I need to add more current photos. http://www.casamasa.nl/japanse...
    Zaterdag 27 Juni 2015 om 06:51
  • Plantadvies Plantadvies Hij staat wel tegen de muur, maar de plek dient tevens windbeschut te zijn. De plek dient echter zon tot halfschaduw te zijn. Tevens weet ik niet of je voedsel geeft. Geef hem eens een laag humusrijke compost en doe dit dan ieder voorjaar. De plek dient vochtig te zijn en kalkvrij te zijn.
    Zaterdag 27 Juni 2015 om 08:18
  • Anja K. Anja K. Susan Maas, ik heb je foto's gezien maar jouw boom heeft niet zulke gekrulde blaadjes als deze...maar ik begrijp wat je bedoelt op de 4 juli foto.
    Zaterdag 27 Juni 2015 om 11:11
  • Anja K. Anja K. Plantadvies, bedankt voor je feedback. Verleden jaar met planten hebben we een giga-grote zak met speciale aarde gekocht om in de kuil te doen met goede voeding en om het wortelen te bevorderen. Ik dacht dat hij daar nog wel op kon teren. Hij staat ruim een halve meter van de muur en heeft in de ochtend en late avond zon op de stam en vaak ook zon op de bovenste takken gedurende de dag. De grond is zurig neem ik aan want ik moet de groei van brandnetels daar in de hand houden. Het is ook enigszins vochtig en mijn Hortensia's doen het ernaast goed. Die zak compost ga ik nog wel halen. Als je verder nog wat wetenswaardigheden hebt over dit soort, dan zou ik die graag willen vernemen......
    Zaterdag 27 Juni 2015 om 11:16
  • Kiki B. Kiki B. Anja, de bladeren zien er zeker niet normaal uit en duiden erop dat de Cornus zich niet prettig voelt. welke speciale aarde heb je gekocht? Het is bekend van kant en klare grond en ook compost dat er soms kalk wordt bij gemengd. Dus als je compost gaat toevoegen, gebruik dan compost uit eigen tuin. Verder staat de Cornus erg dicht op de gevel. Zowel voor de wortels als voor de kroon kan dit een probleem worden. Het is altijd verstandig om een grondtest te doen. En om de grond eens te onderzoeken op o.a. Larven. Teveel water kan averechts werken, de Cornus heeft wel een goede afwatering nodig, mogelijk is er sprake van een verstorende grondlaag. Succes.
    Zaterdag 27 Juni 2015 om 14:01
  • Anja K. Anja K. Bedankt Kiki, ik weet niet meer wat voor zak het was. Het werd geadviseerd vanuit het tuincentrum. Ik heb gister nog even gesnuffeld op internet en heb een reactie bij een kweker achtergelaten, omdat ik een foto op zijn site zag met de zelfde treurige blaadjes.......misschien komt er een reactie, misschien niet.
    Maar wat moet ik nu doen? Moet ik hem in de herfst uitgraven en de kuil composteren en hem hoger zetten misschien? misschien is het te diep geplant.
    Hij staat 80 cm van de muur en dat vinden wij eigenlijk wel goed omdat hij een meer opgaande groei heeft, wat door ons bewust gekozen is, vandaar niet de China Girl. Grondtest ga ik ook halen. Ik heb een foto gezien van verleden jaar toen we hem hadden geplant, en de blaadjes waren normaal.....
    Zondag 28 Juni 2015 om 09:07

1 tuinier vindt dit leuk

  • Gea J. Gea J. Vrijdag 26 Juni 2015 om 21:50