Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • R. H.Vermeerderen ? Ik heb een aantal jaren geleden een "wonderboom" geplant. Deze heeft zich jarten niet laten zien en kwam verleden jaar op. Eerst deze stam uit de grond. Hier komen vliegen op af, daar lusten de honden geen brood van. Hierna komen er bladeren als van een giraf uit. Maar dit jaar komt hij op 4 verschillende plaatsen uit de grond. En allemaal die stinkstok eerst. Wie weet hoe dit heet en wat ik met die bladeren aan kan ? Ze zijn op zichzelf prachtig, maar ze worden zo groot. Misschien een bloemist ?
    Zondag 28 Juni 2015 om 19:49

6 reacties

  • Scouting Emmeloord E. Scouting Emmeloord E. voor zover ik weet is een wonderboom hier in Nederland een enkeljarige plant, en sterft dus in het najaar. het lijkt me dat dit een andere plant is.
    Maandag 29 Juni 2015 om 13:21
  • Rosette B. Rosette B. Wonderboom is in Nederland en ook hier in België een éénjarige, dit lijkt eerder op Arisaema.
    Maandag 29 Juni 2015 om 14:57
  • R. H. R. H. Hij is ons verkocht als wonderbol. Maar nu komen er overal dit soort dingen uit de grond. Dit sterft af en dan verschijnen er grote ranke bladeren met de tekening van een giraffenek. Daar lijkt het het meest op. Ik zal eens kijken naar een foto van eerder jaren.
    Maandag 29 Juni 2015 om 16:42
  • Rosette B. Rosette B. Sauromatum, voodoolelie wordt soms aangeboden als Mexicaanse wonderknol. Google eens onder Sauromatum venosum of giganteum.
    Maandag 29 Juni 2015 om 17:40
  • Pascal G. Pascal G. Ja Voodoolelie of een Dracunculus zou het ook kunnen zijn. Ze bloeien een viertal dagen en dan sterft de volledige plant af om dan in de loop van de winter terug uit de grond te komen.. Welke kleur had de bloem?
    Donderdag 2 Juli 2015 om 23:35
  • Roy R. Roy R. Beste Robert, de plant die je op de foto laat zien is geen wonderboom. het lijkt mij op een de drakentong lelie of ook wel viagra lelie genaamd. de beschrijving die je geeft klopt dan ook precies. hij is nu pas één jaar en zal volgend jaar wel weer te voorschijn komen. op mijn foto album heb ik 2 foto´s voor je geplaatst, één van de bloem en één van de zaaddoos.
    Vrijdag 3 Juli 2015 om 12:05