Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

9 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Alain, zou je een foto kunnen oploaden, hier of onder 'plantenziektes en plagen'? En gaat het om lampenpoetsergras, of de mediterrane plant met rode 'borstelige' bloeiwijzen?
    Woensdag 1 Juli 2015 om 12:21
  • Alain D. Alain D. Hi Jeannette, ik heb net een foto gepost bij ziekte of plaag. Alvast bedankt voor je snelle reactie en hulp !
    Woensdag 1 Juli 2015 om 14:07
  • Jeannette v. Jeannette v. Hallo Alain, de vlekken lijken te wijzen op ernstige verbranding. Staat de plant soms dicht bij een muur waar (bijna) de hele dag de zon op staat? Of onder glas (serre)?
    Donderdag 2 Juli 2015 om 13:50
  • Alain D. Alain D. Hi Jeannette, dank voor de reactie. Hij staat echter tegen een draad, en het grootste deel van de dag zelfs in de schaduw... Wel op een plaats met heel veel wind. Tijdens de recente droogte heb ik em wel bijna elke dag veel water gegeven, misschien heb ik daarin overdreven ? Hij staat wel in de grote pot met gaten onderaan, dus in principe kan het water er wel uit, maar toch... Verder advies is meer dan welkom. Alvast bedankt !
    Zondag 5 Juli 2015 om 20:11
  • Helga A. Helga A. worden de bladeren ook geel voor ze afvallen? Is dat het geval dat is het sterreroetdauw
    Maandag 6 Juli 2015 om 13:23
  • Jeannette v. Jeannette v. Dan ga ik je adviseren om het blad op te sturen naar de Plantenziektenkundige Dienst in BelgiĆ«. Het zou een bepaald soort schimmel kunnen zijn, maar dat moet onderzocht worden. Ruim in ieder geval het afgevallen blad goed op, laat de plant niet met nat blad de nacht ingaan en dek de bovenkant van de aarde af met grind o.i.d. om te zorgen dat de sporen niet hoog opspatten door waterdruppels. Geef alleen water op de potgrond, niet over het blad.
    Maandag 6 Juli 2015 om 14:41
  • Alain D. Alain D. @ Helga - ja, idd, bedankt voor de feedback !
    @ Jeannette - goeie tips, dankjewel !
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 14:04
  • Helga A. Helga A. hier een link hoe je het kan behandelen.
    https://www.zonderisgezonder.b...
    Woensdag 8 Juli 2015 om 11:28
  • Alain D. Alain D. Dankjewel voor de link, Helga. Goeie tips.
    Woensdag 8 Juli 2015 om 16:52