Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • JasminSommige bloemen van de vlinderstruik zijn uitgebloeid. Mag ik die afknippen onder de uitgebloeide bloemen?
    Is dit de algemene regel? Afknippen als uitgebloeid?
    Maandag 6 Juli 2015 om 12:20

5 reacties

  • Pascal G. Pascal G. Dag Jasmin,
    Ik snoei ze altijd (2x per week) van zodra de bloemtrossen voor de helft of meer uitgebloeid zijn tot aan de volgende splitsing. Door ze tijdig te snoeien krijg je een langere bloei, wel met steeds kleinere bloemstaarten. Zelf kweek ik mijn vlinderstruiken op 1 stam en snoei ze eind maart tot op +/- 50 cm van de grond, zo heb je de ideale snoeihoogte.
    Maandag 6 Juli 2015 om 17:53
  • Roos T. Roos T. Nooit te oud om te leren .Ik knip altijd pas als ze uitgebloeid zijn maar zo heb je sneller herbloei.Ga het eens proberen Pascal.Ent je ze dan op een onderstam en welek onderstam gebruik je daarvoor?.Ik koop regelmatig nieuwe want op een geente stam leven ze niet heel lang bij mij.
    Dinsdag 14 Juli 2015 om 22:22
  • Marleen R. Marleen R. Ook voor mij een goede tip Pascal. Dankjewel. Mijn vlinderstruiken komen van een braak liggend veld hiernaast vandaan, waar ze vrijwel zeker uitgezaaid zijn door mijn eigen vlinderstruiken die ik gekocht had. Niemand hier in de buurt heeft deze plant immers in zijn tuin. Daar zaten ook witte struiken bij. Zo heb ik er nu meerdere van verschillende kleuren, maar wist niet dat de bloemen gesnoeid moesten worden.
    Dinsdag 14 Juli 2015 om 23:12
  • Pascal G. Pascal G. Ik gebruik geen onderstam maar verwijder vanaf de eerste jaren de onderste zijscheuten. Bij mijn foto's, album " Vlinderstruik " zie je op de eerste foto het stammetje en op de tweede foto zie je rechts dat de vlinderstruik meer in de hoogte dan de breedte groeit. De hoogte welke je hier ziet is de hoogte na een voorjaarsnoei +/- 50 cm. Zo kan ik zonder ladder of opstapje de slechte bloemen wegsnijden, enkel de hoogste takken voorzichtig een beetje naar je toe trekken..
    Woensdag 15 Juli 2015 om 21:42
  • Pascal G. Pascal G. Je zal wel zien dat de nieuwe bloemstaarten steeds korter worden.
    Dat de witte zich ook kunnen uitzaaien wist ik niet, Marleen.
    Woensdag 15 Juli 2015 om 21:47