Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • ilse d.Wie kan me raad geven of helpen. Ik heb reeds twee jaar deze hortensia's staan en ze bloemen niet meer dan dit. Langs de rand paar bloemetjes en dan niets meer. Sommige zijn precies ook uitgebloemd. Heb ze regelmatig water geven ook speciale messtof voor hortensia's. Enfin weet het niet meer. Ze staan wel in volle zon. Maar zo zie ik er bij buren veel staan en daar bloemen ze wel mooi.
    Het is me een raadsel
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 19:34

12 reacties

  • Roos T. Roos T. Weet je ook de naam van deze hortensias?Ben bang dat dit de vorm is waarin ze bloeien.Heb je ze in bloem gekocht ,en zat er geen naamkaartje aan ?Meestal heb je meer lokbloemen.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 19:39
  • ilse d. ilse d. Hydrangea arborescens 'white dome'. Volgens mijn man zijn uitgebreide documentatie map
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 19:58
  • Roos T. Roos T. Zoek eens onder die naam op internet.Ik heb een paar Hortensia boeken ook dat van d firma Esveldt.Zal eens kijken of hij er in staat.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:29
  • ilse d. ilse d. Heb eens zitten kijken en je zal gelijk hebben dat het zo een bloei heeft. Dacht en hoopte dat het toch iets meer ging bloemen.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:34
  • Roos T. Roos T. Op internet zie ik toch dat hij zo bloeit .Als ik fotos zie van van een groep zijn ze toch wel mooi,maar als hij je echt tegenvalt kan je altijd een ander type kopen.Bos bloemen staat maar een week zeg ik aktijd ,deze plant heel veel jaren en als het niet je keus is kocht ik een ander .Ik heb in de vele jaren dat ik tuinier al veel gekocht dat er al niet meer staat.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:37
  • John u. John u. Hallo Ilse. Eigenlijk is dit een hydrangea, dus niet met een bolhortensia te verwarren. In het voorjaar terugknippen tot 30cm boven de grond en hij komt sterker en volle terug.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:38
  • John u. John u. in tegenstelling tot bolhortensia's is dit een schermbloemige
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:38
  • Marian v. Marian v. Deze horen zo te bloeien hoor, ik vind ze juist heel erg mooi.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:58
  • ilse d. ilse d. Bedankt voor de info. Zal het wat laten bezinken en zien wat het volgend jaar geeft. We zullen dit keer tot na de winter wachten om te snoeien misschien geeft dit een beter effect.
    Het is idd precies een scherm.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:59
  • Roos T. Roos T. Hij wordt ook wel Dardom genoemd zie ik in het grote Hortensia boek van van Gelderen,zij hebben de kwekerij in boskoop Esveldt.Kwam daar vroeger veel woonde in hHastrecht en Boskoop zit vol kwekerijen .
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 20:59
  • John u. John u. Kwam er ook vaak, we woonden toen in Moerkapelle en waren met een japanse tuin in de weer
    mevr van Gelderen was altijd heel hartelijk op zaterdagmiddag als we kwamen.Bewaar heel fijne herinneringen daaraan. Blij dat we hier in het noorden ook een paar kwekers gevonden hebben waar we terecht kunnen. Zo dus bijv 11 oude rhodo'd gekocht die eiegenlijk niet verkoopbaar meer waren. Ze staan echt te groeien nu na de bloei dat we het gevoel hebben dat het wel goed komt. En meer van wat onbekendere soorten die onze tuin maakt van wat die is! Orgenanileit.
    Dinsdag 7 Juli 2015 om 22:13
  • ilse d. ilse d. Ja lelijk zijn ze niet hoor, maar vond het gewoon raar enkele bloemetjes en dan niets meer. Ik ben al blij dat het normaal is. We hebben in onze tuin al redelijk veel moeite gehad om bloemen en planten te houden wegens slechte kleigrond. Dus dacht ik tof nog een plant die niet bloeit zoals het moet. Nu ik zeker weet dat het zo is ga ik me er ook geen kopzorgen meer mee geven.
    Woensdag 8 Juli 2015 om 05:33