Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Herman H.Beste mensen, wie kan mij vertellen hoe je zaad kunt winnen uit stokrozen? Of is dit nog te vroeg? Er zijn al enkele bloemen aan het uitvallen.
    Zaterdag 22 Augustus 2015 om 17:17

5 reacties

  • Jolande v. Jolande v. Beste Herman, ik zit met hetzelfde probleem. Het eerste jaar met de stokroos in de tuin en heb net de echt droge bloemen verwijderd maar weet niet hoe nu verder. Ik volg het bericht graag.
    Zaterdag 22 Augustus 2015 om 20:19
  • Jolande v. Jolande v. Wat ik wel weet is als je zaait in het voorjaar de stokroos pas het jaar erop zal bloeien. Maar wat als we nu zouden zaaien in potjes en die volgend voorjaar zouden buiten planten? Hebben we dan wel meteen bloei? (moeten we wel eerst weten hoe we het zaad eruit kunnen oogsten natuurlijk).
    Zaterdag 22 Augustus 2015 om 20:23
  • Jolande v. Jolande v. Net gevonden: http://www.tuinadvies.nl/artik... Volgens mij is mijn stokroos dan nog niet ver genoeg gedroogd.
    Zaterdag 22 Augustus 2015 om 20:45
  • Rosette B. Rosette B. Zaden van stokrozen zijn te winnen als ze bruin en droog zijn. Als je de zaadknop opendoet zitten er platte schijfjes in een ring, dat zijn de zaden. Die kun je tot half september onmiddellijk buiten ter plaatse zaaien. Na een 14 dagen komen de eerste zaailingen boven. Als ze te dicht op elkaar staan moet je ze uitdunnen om stevige planten te krijgen.Verplaatsen kan in het voorjaar en dan heb je volgend jaar nieuwe bloemen. Je kan nu ook in potjes zaaien en die buiten laten staan tot in het voorjaar en ze dan op hun definitieve plaats zetten.
    Stokrozen zijn koudkiemers, ze hebben geen warmte nodig om te kiemen.
    Zaterdag 22 Augustus 2015 om 21:29
  • Herman H. Herman H. Beste mensen, bedankt voor belangstelling en informatie. Ik hoop zo de zaadjes te kunnen vinden en er dan volgend jaar weer mooie stokrozen van te krijgen.
    Zondag 23 Augustus 2015 om 13:13