Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Karin R.Ik heb wat klimplanten gestekt (roos, gewone passiebloem en kamperfoelie) en vraag me af wat nou beter is: ze buiten laten staan, beschut, uit de zon maar wel kans op flink nattigheid door regenbuien of gewoon binnen op zolder zetten, licht, 20 graden ( in de herfst / winter 16 graden), zelf water geven. Ik had wat takken gehad en wilde het stekken eens proberen :)
    Donderdag 27 Augustus 2015 om 23:45

8 reacties

  • Patricia D. Patricia D. halo karin hier op de site scrijven ze dat je rozen nu ma steken of planten voor de kamperfoelie kun je ook nog steken in volle grond maar de passiebloem zal in een potje moeten om hem dan voor de koude winter binnen te halen .Ik heb zondag campsis gestekt in een potje als hy goed groeit laat ik hem buiten behalve als het vriest .tot half augustus is de beste tyd om te steken en te snoeien
    Donderdag 27 Augustus 2015 om 23:57
  • Karin R. Karin R. Ik heb alles in potjes gedaan. Ze passiebloem zwom bijna weg door de stortbuien, dus die had ik gisteren al naar binnen gehaald. Roos en Kamperfoelie dus gewoon buiten en eventueel bij strenge vorst tijdelijk in de schuur?
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 00:20
  • Marleen R. Marleen R. Karin, hoe heb je kamperfoelie gestekt? Ik heb het afgelopen maand geprobeerd, maar het is niet gelukt. Dankjewel alvast.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 07:20
  • Kiki B. Kiki B. Je kan zowel de roos als kamperfoelie gewoon in volle grond stekken op een beschutte plek op het westen. Dan zullen ze ook minder last hebben van teveel regen en vorst. Zet de stekken schuin in de grond. Bij strenge vorst kan je ze wat beschermen met droog blad in gaas. Je kan er ook glazen potten over heen zetten maar dan moet je ze weer langzamer afharden wanneer je de potten weg haalt.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 09:13
  • Karin R. Karin R. Ok, ik heb ze alleen nu al in de pot gezet :p Maar voor de volgende keer zal ik het proberen. Bedankt Kiki.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 17:01
  • Karin R. Karin R. Marleen, ik heb een lange tak genomen die al enigszins verhout is. Ik heb deze in stukjes gesneden met ieder 2 "knopen", De onderste knoop heb ik strak afgesneden en in wat stekpoeder gedoopt. Ik heb ze in een bloempot met tuinturf gestoken. De bladeren heb ik voor de helft verwijdert. Ik heb het pas 2 dagen geleden gedaan, dus of ze gaan aanslaan weet ik nog niet.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 17:06
  • Marleen R. Marleen R. Dank jullie wel Karin en Kiki, ik ga de kamperfoelie komende maand uitproberen. Het is nog steeds erg heet hier, hopelijk is dat geen probleem.
    Zaterdag 29 Augustus 2015 om 15:51
  • Kiki B. Kiki B. Kamperfoelie afleggen werkt wat makkelijker.
    Zaterdag 29 Augustus 2015 om 22:35