Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Constance B.Toen mijn buren ooit een wilde tuin aanlegden, nou aanleggen, waren ze dol op zevenblad, want dat heeft zo'n mooie schermbloem. U snapt het al, de buren zijn ooit vertrokken, maar de wortels van het zevenblad hebben indertijd de oversteek naar mijn tuin gemaakt. Ik hoorde dat je zevenblad kunt eten, maar bij mij valt er niet tegenop te eten. Ik word er een beetje moedeloos van. Heb ooit iets bij de Boerenbond gekocht tegen zevenblad, maar ja, de andere planten aten er ook van mee, dus tijdelijk geen zevenblad, maar de rondom staande planten waren ook aangetast.
    Wie weet een afdoende oplossing? Ooit het advies gekregen om de hele tuin op de schop te doen, maar dat doe je niet zo makkelijk met een tuin (zeg maar poppentuintje 40 m2) waar je al 37 jaar je best voor doet.
    Graag een advies.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 15:53

18 reacties

  • Patricia D. Patricia D. halo constance
    tristig dat 7 blad die met hun uitstekede kop de mooi bloemen overwoekeren onze bloementuin was er van overheerst ik moest elk voorjaar al myn planten uit de grond halen om zo goed mogelijk het blad weg te halen en het is byna onbegonnen werk want in de lente groeit alles heel vlug en de grond moest nog opgekuist worden en gewied het was netjes maar ---het kwam terug Myn mama neemt een verf borstel en een hoeveelheid onkruid verdelgerd en smeerde op de blaren .ik heb het nog nooit gedaan Ik ben verhuisd en van verlost maar ik heb er gevonden in myn bloembakken tssen myn lelies .ze zyn meegekomen
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 16:28
  • Patricia D. Patricia D.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 16:29
  • Patricia D. Patricia D. moet gaan controleren nu; mag er niet aan denken
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 16:33
  • Constance B. Constance B. Boeh, ik hoop dat je het nog weg krijgt.Jaaaaaaa, dat smeren heb ik ooit ook gedaan met een heel giftig spulletje uit BelgiĆ«. Want bij ons kun je dat niet kopen. Handschoenen aan en maar kwasten. Maar ja, ik denk dat ik maar recepten op zoek om dat zevenblad tot een culinair gerecht te maken, want uitroeien blijkt een enorm probleem.
    Dank voor je reactie.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 17:41
  • Roos T. Roos T. Als je niets doet houd je naar het schijnt voornamelijk zevenblad over,weet van mensen die er voor verhuisd zijn.Dat giftige spul zal wel Roundup zijn geweest.Dat is hier idd nog te koop.Laatste jaar heb ik gehoord.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 17:51
  • Constance B. Constance B. Ik kreeg het spul van mijn neef, die vlakbij de Belgische grens woont. Flesje zonder etiketje. Maar het was tijdelijk afdoende. Ik ruk, pluk en graaf en wie weet????????? En eigenlijk is dat het enige wieden wat ik doe, want voor de rest is er niets waarvan ik denk: "weg".
    Dank voor je reactie
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 17:56
  • Hans R. Hans R. Op open stukken kun je door geregeld maaien de plant verzwakken anders moet je blijven plukken.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 18:57
  • Constance B. Constance B. Hallo Hans,
    Ik zou bijna zeggen: kijk even naar mijn tuintje. Daar is maaien niet van toepassing. Dank voor de reactie.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 19:06
  • Henk M. Henk M. Klink wel een beetje knullig maar ik heb goed resultaat geboekt door consequent de blaadjes die opkwamen met een schaartje of met de hand net boven de grond af te knippen. Als je de grond omspit verspreid het zevenblad.
    Veel succes
    Henk Muskens
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 20:32
  • Piet W. Piet W. Als schoffelen kan, dan consequent elke week schoffelen en dat volhouden!
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 21:43
  • Lammy B. Lammy B. Berusten dat het er staat, pesto maken, de rest kort knippen vooral zorgen dat het niet bloeit. Ik heb ooit een halve meter diep de grond laten verwijderen en nieuwe opgebracht het kwam terug. Toen alles uitgespit en door een zeef gehaald de wortels verwijderd het kwam terug. Heb nu sterke bodembedekkers en planten die zich niet snel laten overwoekeren. Verder een grote heester border aangelegd (gemengd) waarin veel leuks gebeurd op gebied van vogels en neem het niet meer zo nauw. Er groeit steeds minder zevenblad en steeds meer bodembedekkers.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 21:46
  • Patricia D. Patricia D. prima Lammy goed idee
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 21:55
  • Roos T. Roos T. Ik heb dus even gekeken en constance en zie dat het moeilijk is.Je tuin ziet er wlel mooi uit.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 22:00
  • Constance B. Constance B. Dank allemaal voor de leuke en goede tips. Toch maar weer druk knippen, zonder mijn vinger mee te nemen, zoals in juni gebeurde. Ik had gehoopt met deze vraag de ultieme oplossing te krijgen, maar we blijven met z'n allen vechten tegen iets wat we niet willen omdat het onze leuke tuinen zo overwoekerd.
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 22:02
  • Patricia D. Patricia D. halo roos ga ik doen hoor ! en niet op de mesthoop! by de lelies zou ik crokosmias zetten voor langere bloei Nee? Die planten op myn terras dienen om my weg te stoppen als ik lig
    Vrijdag 28 Augustus 2015 om 22:12
  • Wilma G. Wilma G. Wat verschrikkelijk al dat zevenblad. Bijna niet uit te roeien. Blaadjes aanstippen met Roundup. En veel uitgraven consequent.
    Zaterdag 29 Augustus 2015 om 07:23
  • Roos T. Roos T. Zorg dat je dat je wat in voorraad hebt voor de toekomst.Het gaat er uit.Ik heb het alleen voor zo iets staan en heb het al jaren niet meer gebruikt ,
    maar bewaar het wel.
    ./
    Zaterdag 29 Augustus 2015 om 09:08
  • Constance B. Constance B. Zalik zeker doen. Je weet maar nooit.
    Zaterdag 29 Augustus 2015 om 09:40