Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Georges G.

8 reacties

  • Roos T. Roos T. We hebben een droge periode gehad,ik heb veel stukken verdroogd gras ook en heb sommige plaatsen moeten doorzaaien zelfs .Misschien heeft de vijg daar ook last van.
    Dinsdag 1 September 2015 om 19:03
  • Georges G. Georges G. Dank Roos voor je reactie.
    Het is inderdaad een droge periode geweest, mijn vijgenboom staat in pot maar heb hem toch regelmatig water gegeven. Vind het toch eigenaardig dat hij nu al een groot deel van zijn bladeren verliest.
    Dinsdag 1 September 2015 om 20:19
  • Mia V. Mia V. is je pot groot genoeg voor die vijgenboom?
    Dinsdag 1 September 2015 om 21:39
  • Kiki B. Kiki B. De vijg staat graag in arme grond en kan juist absoluut niet tegen natte voeten. Ik vermoed dat hij juist te nat heeft gestaan. Goede afwatering in de pot of in volle grond is belangrijk.
    Dinsdag 1 September 2015 om 21:50
  • Patricia D. Patricia D. waarom in een pot ? wij hebben 3vijgebomen 1witte en 2blauwe van de latere soort die 2 hebben we vorige lente gekocht direct geplant en voor de vries periode afgedekt met jute zak speciaal voor bomen te koop in tuincentra's Inderdaad te veel water gekregen je kunt proberen te redden door hem direct in de grond te planten
    Dinsdag 1 September 2015 om 22:07
  • Kiki B. Kiki B. Patricia, niet iedereen kan een vijg in volle grond zetten. Dat hangt o.a. af van de ruimte in de tuin. Of er wel een tuin is. Bij zeer strenge vorst heeft de vijg kans op bevriezen, afhankelijk van de standplaats en dan helpt zelfs de speciale jute zak niet meer. Overigens raad ik mijn cliĆ«nten altijd aan om de vijg in te pakken met rietmatten.
    Dinsdag 1 September 2015 om 22:18
  • Georges G. Georges G. In volle grond wordt een vijgenboom enorm groot, heb daar de ruimte niet voor. Vijgenboom kan je perfect in pot laten opgroeien. Wortelgestel past zich aan aan de grote van de pot, en je kan hem in de winter in een vorstvrije ruimte laten overwinteren.
    Woensdag 2 September 2015 om 19:07
  • Kiki B. Kiki B. Helemaal mee eens. Drainage is wel belangrijk. Vorstvrije ruimte hangt af van waar je woont. Aan de kust is dat vaak niet nodig, dan kan je volstaan met rietmatten. Inlands is het inderdaad wel handig om een vorstvrije plek te regelen.
    Woensdag 2 September 2015 om 20:46