Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Ann V.In mei van dit jaar heb ik een vijgeboom gekocht van 3 jaar oud. Hij is heel mooi vertakt en reeds 1m20 hoog . Ik wil hem in pot laten staan maar heb hem in begin juli in een grotere pot geplant omdat hij gemakkelijk omwaaide . In juli reeds kreeg hij veel gele bladeren die dan afvielen ook de vruchten vielen af maar waren nog klein . Nu begin oktober heeft hij geen bladeren meer iemand tips voor mijn boom in goede staat te houden dat hij volgend jaar mooi is . Soort aarde, watergift in pot,....Alle nuttige inlichtingen zijn welkom
    Vrijdag 2 Oktober 2015 om 21:24

7 reacties

  • Guy K. Guy K. De gele bladeren zijn vermoedelijk ontstaan door tijdelijke wateroverlast. Welke rasnaam staat er op het etiket? Hopelijk iets meer dan Ficus carica (= wetenschappelijke naam voor vijgenplant). Tip: http://fruitabc.blogspot.be/20...
    Zaterdag 3 Oktober 2015 om 09:11
  • Nicole M. Nicole M. Ik heb net hetzelfde meegemaakt een paar jaar terug, in de winter ging hij in de serre met minimale watergift (niet laten uitdrogen). Heb hem drie jaar in pot kunnen houden met vruchten maar ten laatste toch in volle grond geplant en nu is hij ècht tot volle groei en bloei gekomen...
    Zaterdag 3 Oktober 2015 om 09:55
  • Karine D. Karine D. Bij mij staat die ook in volle grond, en in het najaar snoei ik die een heel stuk terug, deze zomer had ik enorm veel vruchten.
    Zaterdag 3 Oktober 2015 om 18:45
  • Ann V. Ann V. Beste tuinvrienden, dank voor de tips toch zou ik hem graag in een pot op de terras houden in de volle grond komt hij rap te groot en neemt hij veel plaats in ik heb geen specifieke naam enkel , ik heb hem op een tuinbeurs gekocht en daarna opgemerkt dat er geen kaartje bij zit zou dat een rol spelen ?
    Zondag 4 Oktober 2015 om 20:05
  • Kiki B. Kiki B. Vijgenbomen in (grote) pot hebben een hele goede drainage nodig. Ook in volle grond overigens. In pot betekent dat er een hele goede afwatering nodig is, dit kan je bereiken door veel potscherven en kleikorrels door de onderste laag te mengen en de pot op pootjes te zetten.
    Ze staan graag in arme grond, dus bemesten zou ik zeker niet doen. De potgrond zou je eventueel kunnen mengen met brekerzand.
    Zondag 4 Oktober 2015 om 20:47
  • Ann V. Ann V. dank je kiki ik zal dat eens proberen , wanneer zou de beste verplantperiode zijn ???
    Maandag 5 Oktober 2015 om 15:23
  • Kiki B. Kiki B. Omdat je hem net in juli verpot hebt zou je tot het voorjaar kunnen wachten, mits je voldoende drainage hebt aangebracht.
    Maandag 5 Oktober 2015 om 15:42