Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Anma's t.In mijn nieuwe tuin staat een oude Magnolia, beetje gehavend door de bouwvakkers. De boom is volkomen uit balans en ik wil hem graag toppen en wat raar groeiende takken afzagen. De boom is 6 meter hoog. Mijn vraag wat is de beste tijd om te snoeien en te toppen?
    Woensdag 18 November 2015 om 16:59

3 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Hoi Anma, Magnolia's houden niet erg van snoeien, dus probeer het te beperken tot het hoognodige en verspreid het anders over twee jaar. De beste tijd is ruim na de eerste bloei tot in de nazomer. De zachte stompen kunnen snel gaan rotten. Ander puntje is dat na snoei de Magnolia fors veel waterlopen kan gaan maken. Daar wordt de boom niet mooier van. Dus voorzichtig te werk gaan en liefst een goede vakman het snoeiwerk laten doen. Succes.
    Woensdag 18 November 2015 om 17:37
  • Anma's t. Anma's t. Hoi Kiki, bedankt voor het snelle reageren, welke mnd is dat,"ruim na de bloei"?
    Volgens mij heeft de boom door alle takken die afgebroken zijn door de bouwmachines al veel waterlopers, zijn dat rechte takken vanuit een oude tak? Ze hadden de boom ook al 1.mtr ingegraven met bouwzand. Dit heb ik weggehaald.
    Begint zorgenkind te worden.
    Woensdag 18 November 2015 om 18:02
  • Kiki B. Kiki B. Nou dat snap ik, zorgenkindje. Waterloten zijn inderdaad rechte takken die omhoog schieten. Goed dat je de boom uit gegraven hebt. De diepte van het plantgat voor de boom moet op kwekerij diepte zijn. Dit kun je zien aan de bast: deze is eerst glad en daarna wordt hij wat ruwer. Het gladde gedeelte moet ingegraven worden. Als je het te diep doet gaat de stam rotten. Je kan overigens wel degelijk de bouwers aansprakelijk stellen voor schade aan jouw boom.
    Snoei : Ruim na de bloei vanaf de bloei tot en met augustus. Dat is een veilige periode.
    Woensdag 18 November 2015 om 23:06