Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Piet S.Ik zou graag wat Hortensias in volle grond willen zetten, ik heb er wel in pot.
    Is de hortensia macro. "ANABELLE" een goede oplossing, t'schijnt is er nu een STRONG ANABELLE,op de markt.
    Wat beveelt u mij aan.
    Met dank
    piet
    Vrijdag 27 November 2015 om 12:28

7 reacties

  • Lieven G. Lieven G. De 'Strong Annabelle' is zoals het woord zegt veel sterker. De bloemen gaan minder snel 'doorhangen' bij regen en wind. Ik vind em mooier :)
    Vrijdag 27 November 2015 om 15:03
  • Eddy G. Eddy G. Welke soort je kiest hangt af van met welke bloemkleuren je wilt werken. De Annabelle is een mooie witte soort maar er zijn ook mooie Hydrangea macrophylla met blauwe, rode... bloemen. Die verkleuren ook mooi in de herfst.
    De strong Annabelle heeft inderdaad het voordeel van steviger te zijn. Ook een mooie soort is 'Limelight'.
    http://www.mijntuin.org/plants...
    Vrijdag 27 November 2015 om 15:49
  • Roos T. Roos T. Limelight heeft een andere groeiwijze als Anabelle.wil je een bossig massief dan is Hiydrangea aborescens het mooist .Ik top de struiken om en om zodat je op de geknipte toppen een vertakking krijgt en dan 2 kleinere bloemen die niet met regen topzwaar worden.Strong annabelle schijnt sterkere takken te hebben.Ben benieuwd naar de ervaringen van mensen die ze hebben aangeplant.
    Vrijdag 27 November 2015 om 18:18
  • Kiki B. Kiki B. Om verwarring te voorkomen: de Hydrangea arborescens 'Annabelle' dan wel H.a. 'Limelight' dan wel H. a. 'Strong Annabelle ' is niet een zelfde soort als de Hydrangea macrophylla .
    Vrijdag 27 November 2015 om 19:53
  • Eddy G. Eddy G. Inderdaad, maar ook de 'Limelight' is geen arborescens maar een paniculata soort. Nog iets anders! Naast de vorm van de bloem zit het grote verschil echter vooral in de snoeiwijze!
    Vrijdag 27 November 2015 om 20:03
  • Roos T. Roos T. Ik denk dat kiki dat verschil wel kent Eddy .
    Vrijdag 27 November 2015 om 20:43
  • Kiki B. Kiki B. Limelight is idd een paniculata, excuus voor de fout. Maar qua snoei vergelijkbaar met de H. arborescens. In tegenstelling tot de H. macrophylla.
    Vrijdag 27 November 2015 om 20:58