Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Patricia R.

15 reacties

  • Roos T. Roos T. Het is een van de meest harnekkige onkruiden .Grond diep afgraven en afvoeren waar het zit is een manier ,maar als je een klein stukje vergeet komt het weer op.
    Steeds alles wat weer verschijnt direkt diep verwijderen en dat goed volhouden put de plant uit.Zonder blad kan de blad niet assimileren
    Ik heb uiteindelijk elk blad dat toen nog opkwam ingesmeerd met kwastje met roundup,maar ben direkt begonnen het te verwijderen toen ik het zag.Ik lees dat het bij jou al door de hele tuin loopt dus onder en in je beplanting .Ik hoop dat er advies komt van mensen die het desondanks milieuvriendelijk hebben kunnen verwijderen.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 12:26
  • Aad R. Aad R. Het advies dat ik kreeg was verhuizen
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 13:02
  • Roos T. Roos T. Heb dat meer gehoord en bij bovenstaande tuin is alles afgraven en afvoeren waarschijnlijk de enige optie of verhuizen.
    Mensen herkennen het niet en vinden het blad is mooi.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 13:18
  • Pascal G. Pascal G. Ben je iets met onderstaande of heb je dat al geprobeerd?

    https://zaansgroen.wordpress.c...
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 13:30
  • Kiki B. Kiki B. Zoek even in het zoekvenster rechts boven op Zevenblad, er is al veel over geschreven hier. Pascal, de meeste tips van die link werken niet of zijn niet echt milieuvriendelijk. Behalve die geit dan :-)...
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 14:39
  • Pascal G. Pascal G. Afdekken zoals ze daar aantonen met die karton? Ik vrees dat de karton vlugger verteerd is dan dat de wortels uitgeput zijn? Wat denk jij Kiki?
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 15:25
  • Roos T. Roos T. Zwart plastic kan ook worden gebruikt .Ik heb dat gezien in tuinen.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 15:31
  • Kiki B. Kiki B. Haha Pascal, dat denk ik zeker !! Zelfs met zwart plastic heb ik het minstens een half jaar afgedekt, maar hopla, even later stonden ze weer vrolijk boven de grond te koekeloeren. Dus jaartje zwart plastic is al minimaal.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 15:42
  • Kiki B. Kiki B. Maar Patricia, de beste raad die ik je kan geven is om daar waar het vrij staat, het met de spitvork er heel voorzichtig uit te rieken, echt worteltje voor worteltje en het hele worteltje, gaat best diep. Dus op de knietjes gaan. Zo heb ik zelf ooit hele vlakken echt wel weg gekregen. Daar waar het in pollen van planten zit, consequent met de schaar vlak boven de grond afknippen (dus vooral niet trekken!) en dit steeds herhalen. Dat put het Zevenblad in ieder geval uit en wat je af knipt kan je gebruiken in salades, soep of stamppotje.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 15:51
  • Pascal G. Pascal G. En dan komen we natuurlijk allemaal eens proeven :)
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 17:49
  • Roos T. Roos T. Met de geit erbij wordt je tuin te schoon ben ik bang.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 18:34
  • Barbera v. Barbera v. Ik heb het zevenblad (en haagwinde... en kweekgras) in mijn tuin redelijk onder controle gekregen door met een spitvork de wortels naar boven te halen en met mijn handen de aarde verder gezeefd. Er is nog 1 stuk waar het nog wel af en toe opkomt, maar dat is redelijk bij te houden door snel weg te plukken (of knippen) Ik moet daar wel bij zeggen dat mijn grond redelijk los is, dus dan is het waarschijnlijk makkelijker dan bij ander type grond.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 18:47
  • Kiki B. Kiki B. Hoi Barbera, zelfde methode zoals ik destijds 30 jaar geleden heb gedaan en we kunnen dus samen wel stellen dat deze methode in ieder geval redelijk werkt. Ook bij mij betrof het rulle grond. In klei is het een ander verhaal helaas.
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 20:42
  • Kiki B. Kiki B. En ja, die geit... Wel gezellig natuurlijk!
    Vrijdag 1 Januari 2016 om 20:43
  • Barbera v. Barbera v. Kiki, ik was vanmiddag nog niet wakker geloof ik (eroverheen gelezen). Maar idd, werkt goed :)
    Zaterdag 2 Januari 2016 om 00:01

2 tuiniers vinden dit leuk

  • Johny D. Johny D. Vrijdag 1 Januari 2016 om 12:17
  • Kiki B. Kiki B. Vrijdag 1 Januari 2016 om 14:35