Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • RenildeHallo iedereen,
    het is mooi weer en het begint te kriebelen!
    Kan iemand mij vertellen hoe 'mijn wenslijst' en 'mijn ruillijst' precies in zijn werk gaat? Ik ben gisteren es naar een tuincentrum geweest en viel bijna achterover van de prijzen! (was wel lang geleden) Misschien is ruilen een optie?
    Zonnige groetjes,
    Renilde
    Donderdag 28 Januari 2016 om 11:03

20 reacties

  • Lex v. Lex v. Geen idee eerlijk gezegd, ik zag de wenslijst altijd als een geheugensteuntje voor mijzelf, planten die ik gezien heb en wil hebben maar nog geen kans gezien heb deze te kopen.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 12:35
  • Ik zie de wenslijst ook als een geheugensteuntje voor mijzelf, net als Lex.
    Op de ruillijst zet ik planten die ik te veel heb; hierop kun je reageren als je geïnteresseerd bent.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 17:30
  • Vaak handig om te kijken (kies onder het tabblad 'Planten' voor 'zoekertjes') wie in je buurt iets te ruil heeft.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 17:33
  • Roos T. Roos T. ALs je er lang voor moet rijden ben je het ook aan benzine kwijt.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 17:45
  • Renilde Renilde Bedankt , had inderdaad onder tabblad 'planten'nog niet gekeken. Moet nog een en ander uitvlooien....
    Donderdag 28 Januari 2016 om 18:24
  • Gea (Zaaisite) v. Gea (Zaaisite) v. Ik heb bij mijn aanbod de planten staan waar ik zaad van heb geoogst en dat ik òf uitwissel (ruil) òf tegen een bescheiden bedrag per zakje opstuur. Bij wensenlijstje staan planten (of zaden/stekken) die ik graag zou willen hebben. Dit 'zoekertjes' onder 'Planten' had ik nog niet ontdekt (er is ook zooooo veel te zien en lezen op deze community!
    Maandag 8 Februari 2016 om 14:48
  • Roos T. Roos T. Renilde Ik ben nog nergens geweest om planten te kopen.Zijn de prijzen zo gestegen?Hier betaalde ik vorig jaar 2,50 en voor iets speciaals wat meer.Belgie is mischien goedkoper,maar bij een een kweker die echt specialitieten heeft betaal je altijd meer ,maar dan koop je ook iets nieuws of speciale varieteit van een plant.
    Maandag 8 Februari 2016 om 15:26
  • Renilde Renilde Hallo Gea en Roos, ik denk nu inderdaad dat wenslijst en ruillijst bedoeld zijn voor jezelf als geheugensteuntje en zoekertjes voor wie jou wil contacteren. Wat de prijzen in tuincentra betreft, het was voor mij al een hele tijd geleden dat ik nog iets kocht. Heb een 'sarcococca humilis sense' gekocht die lekker ruikt voor 9,99 euro. Vond dat toch vrij duur als ik er zo een aantal wil kopen voor een border. Alvast dank voor jullie reactie!
    Maandag 8 Februari 2016 om 15:58
  • Kiki B. Kiki B. De meeste planten zitten toch echt nog wel rond de 2,50. Eenvoudige plantjes vaak goedkoper. Op plantenmarkten kan je soms leuk inkopen. En je kan natuurlijk eens in je vriendenkring informeren of iemand wat over heeft waar je mee kan beginnen. Zo gaf ik vroeger zelf ook veel planten en stekjes weg.
    Maandag 8 Februari 2016 om 16:04
  • Renilde Renilde Inderdaad Kiki, wat weggeven en krijgen maakt het natuurlijk nog leuker!
    Maandag 8 Februari 2016 om 16:20
  • Lex v. Lex v. Zelf ga ik elk jaar in mei naar haps (exotische plantenmarkt) lopen daar veel palmvrienden rond (forum) en je vind er veel leuke dingen (exoten als canna, brugmansia, boomvarens en orchideeen maar ook winterhardere planten) Afgelopen jaar een mooie Babaco op de kop getikt voor een paar euro. Ook kleine planten van Canna 'Stuttgart' en 'intrigue'
    Maandag 8 Februari 2016 om 16:35
  • Renilde Renilde Tof Lex, ben es gaan zoeken naar 'haps' , kan een leuke uitstap worden, groot aanbod. Bedankt voor de info.
    Maandag 8 Februari 2016 om 16:48
  • Lex v. Lex v. Geloof dat er 2 plantemarkten zijn Renilde. Een begin mei met gangbaardere planten en de exotische plantenmarkt eind mei. Bij de eerste ben ik nooit geweest. De 2e is niet erg groot maar er staan vaak wel leuke dingen ( als je snel bent :p )
    Maandag 8 Februari 2016 om 17:03
  • Roos T. Roos T. Ik heb idd van mijn tuinen borders aangelegd bij vriendinnen vroeger.Nepeta, Monardas ,phloxen,asters .astrantias campanula,s.Het groeit na jaren als kool.Zelf ben ik altijd nog dol op planten kopen.
    Maandag 8 Februari 2016 om 18:46
  • Roos T. Roos T. Reinilde dat vind ik ook erg duur.Zal mischien een nieuwe soort zijnIk heb hier bij de aanleg een veldje aangelegd van Sarracacoca humelis ,maar dat was wel een andere prijs en natuurlijke kleine plantjes,Ze worden als ze bloeien druk bevlogen door insekten .Ze zijn ontzettend uitgestoeld hier.Geniet er naar van ze worden steeds mooier enn ruiken zo heerlijk.
    Maandag 8 Februari 2016 om 19:34
  • Renilde Renilde Fijn vooruitzicht Roos!
    Maandag 8 Februari 2016 om 19:42
  • Roos T. Roos T. Je had van mij volop kunnen krijgen maar daar heb je nu weinig aan.waar woon je?
    Dinsdag 9 Februari 2016 om 12:42
  • Roos T. Roos T. Je woont niet dichtbij ,maar wil je wel wat sturen die van mij is het eigenlijk en heel groot veld ,,dat hebben we ook zo ingeplant als bodembedekker en dat staat al 16 jaar.Ik kan er wat uittrekkenkort knippen en sturen als je wil.Laat maar weten.Intern kan je dan je adres sturen.
    Dinsdag 9 Februari 2016 om 12:52
  • Renilde Renilde Wat lief van je Roos! Dat doet me iets, echt waar.... ik zal je een persoonlijk berichtje sturen.
    Dinsdag 9 Februari 2016 om 13:08
  • Roos T. Roos T. Ik woon vakbij kalmthout in Kapellen.je mag ook langs komen kijk maar ,ik heb genoeg en je hebt erg veel betaald ,weet niet of het een groet bos is? ik heb echt heel veel maar heb een tuin van 2,5 hekt en dan moet je grote vlakken inplanten anders.kijk maar wat je wil .Je bent welkom .je kan meer meennemen als je komt dan als ik je stuur natuurlijk.
    Dinsdag 9 Februari 2016 om 13:40