Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

7 reacties

  • Roos T. Roos T. Ik zie geen bruin blad hangen tenzij je het eraf geschud hebt?Zoek eens op internet onder clindrocladium op internet.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 19:40
  • Peter R. Peter R. Het is niet dat de bladeren bruin worden, maar dat ze eraf vallen. De bol vertoont aan een bepaalde zijde weinig blad (alleen takjes). Deze takjes zien mijn inziens niet zo ziekelijk uit, maar de vraag is waarom het blad ervan afvalt. Het is wel een plaats waar moeilijk of zelfs in winterperiode geen zonlicht komt. Is het misschien van nat/vochtigheid??
    Donderdag 28 Januari 2016 om 19:58
  • Roos T. Roos T. Ik heb dit jaar hetzelfde in mijn 20jaar oude bonte buxusbollen,die hebben ook blad laten vallen,de stengels zijn gewoon groen.je hebt toch geen schildluis.dan krijg je ook bladval.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 20:04
  • Peter R. Peter R. http://www.buxuscare.com/nl/zi... ik ben hier wat aan het rondsurfen. Interessante pagina. Het zal eerder cylindrocladium of hetgeen wat jij aanhaalt (schildluis) zijn. Toch kan niet zeggen dat de bladeren verkleuren naar geel of zwart. Ik ga het morgen nog maar eens keer bekijken en dan maar naar tuincentra rijden om te kijken wat er tegen is.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 20:15
  • Kiki B. Kiki B. Heb je de planten van binnen geïnspecteerd naar spinsels? Lijkt niet op cylindrocladium. Te veel vocht zou de boosdoener kunnen zijn.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 20:54
  • Roos T. Roos T. Eerst uitzoeken wat het is ,schildluis zie je echt wel als je de stengels bekijkt,als het dat niet is en geen cylindrocladium kan het ook zijn dat de plant te nat staat ,ga anders als je het niet zeker weet naar een kweker ,meestal weten tuincentra het niet.
    Donderdag 28 Januari 2016 om 20:56
  • Jeannette v. Jeannette v. Kijk goed of je toevallig zwarte streepjes op de takken ziet zitten, zoals hier: http://www.ilvo.vlaanderen.be/... en of het blad sporen vertoont van donkergroene vlekken aan de achterkant van het blad, zoals hier: http://www.efa-dip.org/en/secc... (tweede foto)
    Woensdag 17 Februari 2016 om 13:58