Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Peggy T.Hoi allemaal.
    Even een klein vraagje...
    Onze vrouwenmantel ziet er niet uit!
    Hij zit helemaal vol met verkleurd en verdord blad.
    Zou ik dat er nu al uit kunnen knippen, of is dat onverstandig en moet ik gewoon nog even geduld hebben?
    Alvast bedankt voor jullie reactie.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 11:09

7 reacties

  • Jeannette v. Jeannette v. Ik zou toch nog even wachten, je weet niet wat voor weer we nog krijgen deze maand. Het kan wel, maar als er al nieuw blad aan zit heb je kans dat het bevriest. Niettemin, vrouwenmantel is erg sterk en zal zeker terugkomen mocht nieuw blad bevriezen dus als je jezelf echt niet meer kan bedwingen, dan moet je het gewoon doen. :-)
    Maar normaal gesproken is het beter om de isolatielaag nog even te laten zitten tot maart. Daarna is het gevaar op strenge vorst meestal wel geweken.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 11:29
  • Franca v. Franca v. Ben het met Jeannette eens, bij mij ziet hij er ook niet uit, maar beheers me altijd tot 1 maart dan begin ik in de tuin met wat " zooi " ruimen.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 12:29
  • Peter D. Peter D. ook het bestorven blad/plantresten horen bij de jaarlijkse cyclus. ik vind dit wel mooi, maar kan me voorstellen, dat je dit een "rommeltje" vindt. we zijn nu al in februari en volgens de vooruitzichten komt er niet veel winter meer, maar je weet het nooit. Alchemilla is heel goed winterhard en het zal geen problemen geven als je nu het dorre blad eraf haalt. of wacht nog een weekje, dan is het al 10 februari en kunnen we zeggen, dat er geen strenge vorst meer zal komen, ook al heeft dat geen grote invloed op de Alchemilla.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 12:44
  • Peggy T. Peggy T. Bedankt voor jullie reacties.
    Na al deze goede raadgevingen denk ik dat ik mijn knipwoeden maar een beetje moet beteugelen en mij nog een maandje in zal houden.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 13:26
  • Kiki B. Kiki B. Tja, beetje tegengas dan maar haha. Ik zou het gewoon afknippen. Vrouwenmantel kan daar echt wel tegen, ook als er weer vorst komt. Met vaste planten heb ik 1 stelregel : wanneer ik iets lelijk vind en de plant kan het hebben dan knip ik het af.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 18:25
  • Roos T. Roos T. Kan niets gebeuren met vrouwenmantel,ik knip ze na de bloei weer kort en krijg dan weer mooi blad.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 19:27
  • Roos T. Roos T. Als je zin hebt Hebt en het weer is lekker kan je gewoon knippen.
    Dinsdag 2 Februari 2016 om 19:57