Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Vero S.Zou het mogelijk zijn om zaadjes die ik uit een rode paprika heb gehaald te zaaien? Zo ja, hoe kan ik dit het beste doen?
    Alvast bedankt voor de tips!
    Vrijdag 5 Februari 2016 om 11:13

14 reacties

  • Rosette B. Rosette B. Ja, dat kan. Als het een hybride soort is ga je misschien niet juist dezelfde soort terugkrijgen. Maar meestal valt dat mee. Zaaien kan al vanaf eind februari. Het duurt 2 à 3 weken voor ze kiemen, daarna na ong. 4 weken moet ze verspeend worden. En dan moeten ze veel licht en ook warmte hebben want anders krijg je langgerekte plantjes die niet sterk zijn. Een paar weken later zaaien kan gunstiger zijn. Buiten planten niet voor eind mei als hat weer warm genoeg is.
    Vrijdag 5 Februari 2016 om 12:43
  • Luc C. Luc C. Paprika kan nu al gezaaid worden. Ik zaai in een doorzichtig plastieken bakje met deksel ( restverpakking van voedingsprodukten van bij de slager, de chinees ....) ongeveer 10 cm hoog, gevuld met 5-6cm zaai en stekgrond, ik zaai de zaadjes één voor één met een pincet, goed bevochtigen met nevelspuit, deksel toe en zet ze op een warm plekje, zoals verwarming of een andere warmtebron zoals bv een modem.... Dagelijks deksel even af en terug benevelen zodat de grond niet opdroogt, na een weekje zijn de plantjes daar. Deksel af doen ien ets minder warm zetten in het licht, aan het raam in de zon. Idelae kiemtemperatuur is boven de 20-25 graden, groei temperatuur rond 20 graden. Als de eerste twee blaadjes goed zijn uitgegroeid verspenen naar aparte potjes en nog meerdere weken in huis of verwarmde plaats laten staan. Begin mij uitplanten in de serre.
    Vrijdag 5 Februari 2016 om 20:18
  • Vero S. Vero S. Hartelijk bedankt!!!
    Klein probleem, ik heb hier nergens een plaats waar het continue 20 graden is. Ik zal dus moeten geduld hebben tot eind mei als het buiten warm genoeg is.
    Maandag 8 Februari 2016 om 11:20
  • Een plaatsje op de verwarming is er toch wel ergens, bij mij gaat trouwens 's nachts de verwarming ook uit en toch moet je eens zien hij mooi de zaailingen al zijn uitgekomen en gegroeid. Proberen kan je altijd, is toch geen groot werk
    Maandag 8 Februari 2016 om 11:27
  • Vero S. Vero S. Ik heb je raad opgevolgd Luc en ze zijn gepland. Hier staat wel de houtkachel te branden en ik probeer zo zelden mogelijk de chauffage aan te doen. Met als gevolg als ik niet thuis ben of ik in de voormiddag toch weg moet ik de stoof niet aan doe en het hier niet fel warm is. Maar gelijk ge zei proberen kan geen kwaad.
    Woensdag 10 Februari 2016 om 17:53
  • Hou me maar op de hoogte, ik heb vandaag mijn miniplantjes al verspeend, ze staan in aparte potjes in de woonkamer dicht bij het raam met zo veel mogelijk licht en als ze goed geworteld zijn, zet ik ze boven aan het dakraam op een onverwarmde kamer tot het tijd is dat ze mei de serre in kunnen.
    Woensdag 10 Februari 2016 om 18:05
  • Zie foto hoger met berichten, want hier kan ik hem niet plaatsen!
    Woensdag 10 Februari 2016 om 19:03
  • Vero S. Vero S. Ik heb geen idee waar ik je foto moet zoeken Luc.
    Donderdag 11 Februari 2016 om 14:10
  • Luc C. Luc C. Komen de zaadjes uit?
    Zaterdag 12 Maart 2016 om 01:37
  • Vero S. Vero S. Ja hoor, ik heb ze juist herplant. Heb een foto getrokken maar ik moet nog zoeken hoe ik die hier moet opzetten.
    Maandag 28 Maart 2016 om 12:35
  • Vero S. Vero S. Ze staat bij mijn foto's, ge geeft maar een seintje als je ze niet vindt.
    Maandag 28 Maart 2016 om 12:37
  • Vero S. Vero S. Sorry dat ik zo laat antwoord maar ik kreeg geen melding als iemand reageert. Dit zou nu wel moeten zijn.
    Maandag 28 Maart 2016 om 12:39
  • Luc C. Luc C. Super! Ik vind het fijn dat het zo goed gelukt is
    Maandag 28 Maart 2016 om 14:19
  • Vero S. Vero S. Thanks!
    Maandag 28 Maart 2016 om 15:53

1 tuinier vindt dit leuk