Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Gea (Zaaisite) v.Op de foto Fritillaria imperalis (keizerskroon). Ik heb deze bollen nu 3 jaar en er komen geen bloemen in. Alleen deze stengels. Op zich een mooie vorm, maar natuurlijk is het me om de bloei te doen. Wie heeft hier een verklaring voor? Kan ik nog 'ooit' bloei verwachten of heb ik een mis-product gekocht?
    Woensdag 20 April 2016 om 08:24

8 reacties

  • Patrick V. Patrick V. Een tip die ik een paar keer terugvond (o.a. bloembollenkopen.nl) is: "U kunt de ruwe Keizerskroon (Fritillaria) bollen het best op hun zijkant planten, of omgeven door zand, om te voorkomen dat er water in hun holle top blijft staan. Plant ze 10 tot 13cm diep en 15cm uit elkaar."
    Woensdag 20 April 2016 om 13:51
  • Lex v. Lex v. Ik denk niet zozeer dat het iets fout doen is. Hier bij mijn ouders bloeien ze onderhand ook niet meer. Ik vermoed dat ze gewoon niet optimaal groeien, dus de bollen minder energie opslaan voor het volgende jaar en zodoende dus niet genoeg energie hebben om te gaan bloeien.
    Woensdag 20 April 2016 om 14:49
  • Susanne T. Susanne T. Ik heb gelezen dat het zo'n 8 jaar kan duren voor ze bloeien. Inmiddels had ik ze al gekocht en geplant...
    Woensdag 20 April 2016 om 17:57
  • Gea (Zaaisite) v. Gea (Zaaisite) v. Dank voor de reacties. Mogelijk zijn het dan jonge Fritillaria bollen geweest en moet ik geduld hebben. De overige keizerskroonbollen die ik heb en die bloeien dat het een lieve lust is, zijn echter niet groter dan deze soort en staan op dezelfde grond en onder dezelfde omstandigheden. Ik laat het loof nu net als bij de overige bollen afsterven voor een zo groot mogelijke voeding opname. Daarna rooi ik ze en sla ze op tot het komende najaar om ze dan weer uit te planten. Ik zal dan jouw tip meenemen Patrick.
    Woensdag 20 April 2016 om 18:43
  • Kiki B. Kiki B. Wellicht even zoeken op engelse sites.
    Woensdag 20 April 2016 om 23:17
  • Kiki B. Kiki B. Wat ik wel eens deed om niet of slecht bloeiende planten op gang te krijgen was een gift superfosfaat te geven in het najaar. Of houtas.
    Donderdag 21 April 2016 om 15:43
  • Gea (Zaaisite) v. Gea (Zaaisite) v. @Kiki... dank voor het advies. Ik heb er al compost bij gegooid en dat met een drietandje door de grond gewerkt. Een handje beendermeel scheen ook niet verkeerd te zijn. En hoop ik dat deze maatregelen helpen om de bol voldoende voeding te geven om een mooie reserve voor volgend voorjaar op te bouwen. En in het najaar wat compost erop en een mulchlaag, nou dat moeten ze het gaan doen lijkt me. En als dat niet het geval is... wèg ermee, want dan is het enkel een bron van ergernis en neemt het een plek in waar ik iets anders leuks kan planten.
    Donderdag 21 April 2016 om 16:05
  • Kiki B. Kiki B. probeer de superfosfaat maar eens.
    Donderdag 21 April 2016 om 22:11