Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Sigrid A.Wij hebben een voortuin van 24 m2. Hebben net een haag laten aanplanten - Ilecx crenata 'Dark Green' in combinatie met grassen - Pennisetum alepecuroïdes 'Little Bunny'.
    Ik had graag nog een boom tussen de grassen gehad. Is dit mogelijk? Het is een stadstuintje...wat raden jullie mij aan? Boom mag niet te vervuilend zijn. Wat denken jullie van een 'Acer Griseum' Kan iemand advies geven? In bijlage een foto van ons voortuintje.
    Hartelijk dank voor feedback.
    Mvg
    Sigrid @Velt
    Maandag 25 April 2016 om 00:56

6 reacties

  • Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Miguel en de tuinwolf aka Domi M. Tuurlijk is dit mogelijk, en goesting is keus. Maar eerlijkheids halve snap ik de bedoeling niet echt. De combinatie van die opbouw van haag en gras is echt saai en zo dertien in een dozijn. Ik vraag me af wat welke sfeer, opbouw je wil met die acer daarvoor?
    Maandag 25 April 2016 om 07:31
  • Roos T. Roos T. Een siermalus woedt niet al te groot ,en danplanten links waar veel licht is.
    Maandag 25 April 2016 om 12:03
  • Kiki B. Kiki B. Acer griseum geeft iets teveel schaduw mbt de siergrassen. Dus kies een luchtige kleine boom, waar de kroon niet te groot van wordt. Malus 'Red Sentinel is goede keuze. Amelanchier 'Ballerina' is ook heel leuk.
    Maandag 25 April 2016 om 12:36
  • Sigrid A. Sigrid A. Bedankt!!!
    Maandag 25 April 2016 om 12:41
  • Rob v. Rob v. En kijk ook eens bij alle 'heesters' op stam. Photinia heeft natuurlijk iedereen al..., maar er zijn er meer. Een mooie is een Tamarisk parviflora op stam, weinig schaduw, goed te snoeien, mooie bloei.
    Maandag 25 April 2016 om 13:13
  • Maarten V. Maarten V. liquidambar styraciflua 'gumball, klein bolvormig amberboompje
    Maandag 25 April 2016 om 13:58