Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Fred d.

17 reacties

  • Johan D. Johan D. Mag ik daar eens omgekeerd op reageren? Er bestaat kattenkruid (nepata) en die plant lokt katten aan, dus als je tuin groot genoeg is of je wil andere planten ontlasten kan je dat ergens achteraan planten...
    Maandag 23 Mei 2016 om 16:38
  • Fred d. Fred d. Helaas, het betreft een kleine groenstrook waar ze graag poepen, dus weglokken is niet echt een optie in dit geval
    Maandag 23 Mei 2016 om 16:46
  • Johan D. Johan D. Ondertussen vond ik via Google http://www.weetjesoverkatten.n... Maar dat is puur van het internet geplukt, geen garantie. ;-)
    Maandag 23 Mei 2016 om 16:51
  • Tom M. Tom M. cactussen planten.... :-)) En dan nu serieus... Ik ben redelijk ervaringsdeskundig (hoe plechtig) op gebied van katten weghouden op milieuvriendelijke wijze...
    ALLES heb ik geprobeerd, over een periode van 20 jaar... Mottenbollen, javel, speciale planten, gel, korrels, spray's.... NIKS helpt... Een kat heeft een karaktertje, en als ze ergens wil zijn, dan zàl ze er zijn.... Mijn tuin was lang een open toilet voor wilde- en buurmanpoezen... tegen struiken, de voordeur (waardoor het stonk in de inkom), hoopjes in het gazon...slapen in de zithoek op tafel... (een kat een proper dier...? voor zichzelf ja)... Tot zover de ontmoediging... en dan nu het goede nieuws... Ik heb 2 toestellen geplaatst die, wanneer er beweging is, een zeer hoge (instelbare) frequentie geven gedurende enkele seconden, waar ze ab-so-luut niet tegen kunnen... en dàt helpt echt wel... er komt er nog wel eens een voorbij, maar ze blijven nooit meer hangen, en het zijn er ook geen 6 of 7 meer zoals vroeger... Enkel wat opletten als er kleine kindjes in de buurt zijn, die frequentie's dragen zo'n 20 meter ver, en zijn gevoeliger voor kinderoortjes dan voor de iets oudere oortjes :-) Werkt op batterijen, te koop in de "betere" tuin- of tuinzaak... +/- 50 à 60 euro...
    Maandag 23 Mei 2016 om 16:52
  • Gerda V. Gerda V. Als het om een kleine groenstrook gaat zou je kunnen proberen om gewoon her en der wat sateprikkers in de grond te zetten. Bij mij is dat uiteindelijk het meest effectief. Dat doe ik ook als ik ergens gezaaid heb, de katten komen dan niet meer daar om hun behoefte te doen en vervolgens de grond in te graven.
    Maandag 23 Mei 2016 om 17:01
  • D.van P. D.van P. Heb ook last van al die katten in mijn tuin, al jaaaaarenlang. Vorig jaar kocht ik een paar plantjes genaamd "kattenschrik", dat zou helpen. Ze gingen er bijna bovenop zitten. Hielp dus niet. Ook met hoogfrequent geluid bezig geweest, hielp even maar die katten wennen er kennelijk aan en inderdaad kinderen kwamen zich aan de deur beklagen over dat vreselijke geluid.
    Heb een andere oplossing bedacht en moet zeggen dat het gaat werken. In de tuinpaden waar de katten het liefst een plekje zochten heb ik dubbeltjesgaas gelegd, vinden ze niet lekker aan de voetjes en krabben gaat helemaal niet meer. Nu de rest van de tuin nagenoeg aan het dichtgroeien is zie ik geen kat meer in de tuin. Ik hoop dat dit zo blijft. Zie plaatje in berichtenbox
    Maandag 23 Mei 2016 om 17:27
  • Tom M. Tom M. Helpt inderdaad niet @D. van Pijkeren, die kattenschrik... Dat idee van die gaas lijkt me ook wel wat... maar voorlopig zeer goed resultaat met die hoge tonen (de frequentie is instelbaar en ik wijzig die soms, ook de batterijen nu en dan vervangen helpt)... In de omgeving geen kleine kinderen, wij horen het niet... honden zijn er ook niet zo dol op (maar die komen meestal niet op iemand anders hun domein)... ik ben in elk geval heel blij dat die opdringerige stankproducenten en graaftoestellen voorlopig uit mijn tuin blijven :-)) Ik duim.... ook voor het systeem bij jou met gaas ;-)
    Maandag 23 Mei 2016 om 18:20
  • Jan L. Jan L. de tuinslang open zetten en ze goed nat spuiten je bent er een half jaar vanaf
    lenaerts jan
    Maandag 23 Mei 2016 om 20:12
  • Roos T. Roos T. Dan moet je wel op wacht staan.
    Maandag 23 Mei 2016 om 20:20
  • Roos T. Roos T. Ik heb zelf 5 katten en merk er niets van hier.Mijn docher naast me ook.Zelfs in de Nepetas nooit schade?
    Maandag 23 Mei 2016 om 20:23
  • Gerda V. Gerda V. Katten zoeken vaak hetzelfde plekje op om hun behoefte te doen. Soms heb je geluk, soms niet. En dan graven ze bij je mooiste plant of je zaailingen. Ontmoedigen, door die plek onvriendelijk voor ze te maken. Dan gaan ze ergens anders heen. Hier nu achter de bessenstruik in de hoek, daar heb ik niet zo'n probleem mee, want ze richten daar geen schade aan.
    Maandag 23 Mei 2016 om 20:30
  • Johan D. Johan D. @Roos Terwan: het gevoel van ongemak is uiteraard persoonlijk. Wij hebben meerdere katten in de tuin en die komen van de buren maar de tuin is groot genoeg dus hebben we weinig last van de slachtoffers van deze roofdieren, of hun uitwerpselen. Je komt een en ander tegen in je tuin, positief is de meikevers die ik onlangs zag en negatief is de dode egel, die ik moest begraven. Maar dat laatste had hopelijk niets met katten te maken... Bij dode vogels stel ik me wel de vraag.
    Maandag 23 Mei 2016 om 20:38
  • Gerda V. Gerda V. Roos, een kat komt echt niet aan een egel. Daar blijven ze echt wel uit de buurt, want die zet zijn stekels op. Een egel heeft nauwelijks vijanden, de mens en zijn auto (ze steken de straat over en worden overreden). Vogels is een ander verhaal: vooral jonge vogels zijn een gewillige prooi voor katten, helaas.
    Maandag 23 Mei 2016 om 20:45
  • Roos T. Roos T. Johan,ik denk dat deze vraag terecht is.Katten zijn jagers helaas en heb al vaker een veldmuisje kunnen redden van mijnj Ragdoll die een echte jager is.Ik vind het echt vreselijk dat ze dat doen.De andere katten zijn te lui want eten is er hier genoeg .Ja het is wat dubbel houden van katten ,maar ook van veldmuisjes .
    Maandag 23 Mei 2016 om 21:10
  • Fred d. Fred d. Dames, heren ook, allemaal bedankt voor de reacties. Ik denk dat ik Gerda's advies met de sateprikkers eerst maar eens ga proberen.
    Maandag 23 Mei 2016 om 21:21
  • Mia V. Mia V. denk er aan op een plekje waar NIETS GEZAAID wordt de grond regelmatig heel goed los te maken, de voorkeur van de kat gaat naar die plaats en zo worden je groenten en planten wel meer gespaard je maakt zo een beetje een kattentoilet.
    Maandag 23 Mei 2016 om 22:00
  • Gerda Pee Gerda Pee hee, nog een Gerda :) ik steek ( groene) plastic vorken in de grond.
    Woensdag 25 Mei 2016 om 06:34