Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Gerda V.En paar jaar geleden constateerde ik voor het eerst haagwinde (pispotjes) in mijn tuin. Het wordt ieder jaar erger, hoewel ik ze voortdurend weghaal. Ze maken ondergrondse uitlopers en komen overal tevoorschijn. Heeft iemand ervaring hoe ik ze het beste kan aanpakken?
    Woensdag 25 Mei 2016 om 17:06

4 reacties

  • C J d. C J d. Dat zal een kwestie zijn van veel geduld . Eerst zo goed mogelijk alle wortels verwijderen zelfs de kleinste stukjes en daarna telkens als je weer ziet uitlopen gelijk weghalen.
    De zaak uitputten zoals men dit noemt .
    Veel SUCCES !!
    Woensdag 25 Mei 2016 om 19:03
  • Gerda V. Gerda V. Bedankt voor je advies. Ik verwijder alles zoveel mogelijk, het probleem is dat ze ondergrondse wortels maken en onder de planten doorlopen. Dat is moeilijk verwijderen, zonder andere planten te verwijderen of beschadigen. Maar inderdaad, uitputten dus.
    Iedere dag een rondje om opkomende pispotjes te verwijderen...tja tuinieren, je moet er wat voor over hebben immers
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 22:39
  • Rita v. Rita v. Hallo Gerda,
    Ik weet waar je over praat. Iedere dag loop ik rond en vraag me steeds af welke tovenaar deze plant zo snel laat groeien. Ook ik haal ze zo veel mogelijk weg maar het haast onbegonnen werk. Wat een hardnekkig onkruid. Succes met het bestrijden.
    Zaterdag 28 Mei 2016 om 18:37
  • Roos T. Roos T. Ik heb het ooit direkt betreden door de blaadjes met kwastje met round up in te smeren,maar het was nog in een beginstadium.Als het met zijn wortels al overal in zit is het een ander verhaal.Weet niet of er iets anders tegen bestaat,maar zolang er een stukje wortel blijft zitten komt het weer op.Zorgen dat er geen groen boven blijft staan ,dus direkt weghalen maakt het ook moeilijk voor de winde,maar simpel is het niet .
    Zaterdag 28 Mei 2016 om 19:02