Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Nieske v.

Nieske   Margriet 'Snowdrift' (Leucanthemum maximum 'Snowdrift')

10 reacties

  • Tom M. Tom M. Als je er van uit gaat dat slakken altijd kwaad kunnen, kan je veel leed voorkomen... slak er vlug uithalen... een slak komt nooit "zomaar" op bezoek, is altijd op zoek naar fris jong groen (niet enkel een oude bok lust een groen blaadje) :-)
    Donderdag 26 Mei 2016 om 14:24
  • Nou Tom, daar moet ik het toch even oneens met je zijn ;-). Niet alle soorten slakken eten hetzelfde. Allemaal eten ze dood plantenmateriaal. Maar van levende planten eten naaktslakken en segrijnslakken ook heel graag. Terwijl tuinslakken, dat zijn die met gel en zwart gestreepte huisjes, veel minder levende planten eten, maar wel graag algen, zwammen en schimmels, uitwerpselen en ook brandnetels. Dus de tuinslakken hoef je niet te bestrijden.
    Als ik het verkeerd heb begrepen hoor ik dat graag van een meer deskundige MijnTuinier ;-)
    Donderdag 26 Mei 2016 om 23:24
  • Tom M. Tom M. Wilma, ik ben er zeker van dat je meer slakkenwijsheid bezit dan ik :-)) Er zijn inderdaad ook wel verschillende soorten slakken... Ik ga natuurlijk maar voort vanuit wat ik altijd zie in mijn tuin, en dat is (veel) slakkenvraat, tot in de hanging baskets toe...met mijn stelling wou ik alleen maar zeggen dat een slak niet in een bloempot kruipt om die mooie plant of bloem te gaan bewonderen... ze gaat waarschijnlijk wel af op de geur en op zoek dus naar iets eetbaars, en gelijk heeft ze, maar minder leuk voor de planten-eigenaar :-)
    Donderdag 26 Mei 2016 om 23:51
  • Ja, ik grote lijnen heb je wel gelijk Tom :-) En het zijn ook vooral de naaktslakken die onder in de pot kruipen. Weghalen dus.
    Donderdag 26 Mei 2016 om 23:58
  • Tom M. Tom M. vieruurtje voor de kippen... :-)
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 00:05
  • Eiwitrijke bijvoeding ;-)
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 00:07
  • Tom M. Tom M. een trage slak, een vlugge hap...
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 00:17
  • Een doorgeknipte slak, plezier voor twee...
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 00:20
  • Tom M. Tom M. jakkes... en met een heel slijmerig gedachtengoed ga ik nu met een slakkengangetje naar mijn bedstee, straks (met een nog grotere slakkengang vrees ik) om 06.30h er weer uit :-/ doei. :-)
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 00:23
  • Ha, ik kan wat langer blijven liggen morgen. Slaap lekker!
    Vrijdag 27 Mei 2016 om 00:28