Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Wijnanda v.Is er iemand die ervaring heeft met een mussenkolonie op de tuin en de planten die hierbij horen?
    Ik heb 20 nestkasten gekregen voor de mus, maar vraag me af of dit niet een enorm lawaai wordt op mijn tuin..tje.
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 11:42

11 reacties

  • Tom M. Tom M. Ik weet niet hoe het bij jullie zit daar in Amsterdan en omstreken, maar hier is de mussenpopulatie enorm achteruit gegaan... vroeger was de huismus een vertrouwelijk beeld in de tuin, nu zijn we al blij als we er een zien... Mijn tijn is nochtans heel vogelvriendelijk... er hangen 10 kastje voor koolmeesjes die ieder jaar bezet zijn, er komen merels, roodborstjes, zelfs een koppel vlaamse gaaien (misschien is dat de reden van het wegblijven... ben geen vogelkenner...) Maar één ding is zeker... heb liever getjilp van mussen, dan geraas van auto's :-)) ik zou dus durven zeggen: hangen die kastjes ;-)
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 12:00
  • Wijnanda v. Wijnanda v. Ja daar heb je wel een goed punt. Ik heb al in geen 10 jaar meer mussen gezien in Amsterdam.
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 12:05
  • Gerda Pee Gerda Pee ik heb er geen ervaring mee, helaas.. Maar het lijkt me verschrikkelijk leuk. Ik mis die vrolijkerds echt! Dus sorry Wijnanda, geen antwoord op je vraag maar misschien als goedmakertje deze site?

    http://www.huismusbescherming....

    Veel plezier en succes met de eventuele kolonie!
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 12:27
  • Rosette B. Rosette B. Hier hebben de mussen hun nesten onder de dakrand. Meestal 7 à 9 nesten. En lawaai, ja, soms als ze onderling kabaal maken. Maar ik wil ze niet missen.
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 12:29
  • Fransje D. Fransje D. wij hebben hier gelukkig heel veel (vlakbij Artis), maar als je last hebt van vogelgeluiden moet je het maar niet doen, want ze kwetteren de hele dag naar elkaar. Ik vind het oergezellig!
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 13:09
  • Ophangen die kastjes zou ik zeggen , ik wou dat ik ze ook kreeg...:-) hier huizen de mussen onder de dakrand en tsjilpen dat het een plezier is ! Hier maken de vogels je s' morgens wakker maar daar heb ik geen moeite mee , hoe meer vogels hoe liever en ja, de mussensoort gedijd hier goed dankzij de paardendrollen van de nabije manège
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 15:48
  • Wijnanda v. Wijnanda v. Ik ben gek op vogels in de tuin. Ze zijn dan ook erg aan me gewend en ik aan hen.. Vaste paartjes in de tuin. Merels veel lijsters dit jaar veel koolmezen en andere mezen en nog veel meer.
    Toen ik net op mijn tuin kwam..gruwel, twee kinder merellijkjes. Bij de eerste vliegles al gegrepen ik denk door vlaamse gaai. Maar onderschat een volkstuin niet...regels! Morgen iemand van het bestuur op bezoek. Ga m t mussenidee voorleggen. Volkstuinen in Amsterdam worden bedreigd. Woningbouw. Als er mussen zitten, behalve dat ze leuk zijn, is het complex ook meer waard...
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 18:46
  • Kiki B. Kiki B. En ze eten graag luizen en rupsjes. Leuk hoor !!!
    Vrijdag 17 Juni 2016 om 19:23
  • Gerda Pee Gerda Pee En Wijnnanda, wat vond het bestuur van je mussenidee?
    Zondag 19 Juni 2016 om 08:12
  • Succes gewenst met je mussenkastjes, Wijnanda!!!!!
    Zondag 19 Juni 2016 om 12:25
  • Erica v. Erica v. Wij hebben voor onze slaapkamer een muur met klimop waar een hele kolonie in huist. Van 4 tot 6 ongeveer is het een heidens kabaal maar zoals je ook aan een trein went went dit ook en slaap je er vaak gewoon doorheen
    Maandag 27 Juni 2016 om 12:58

4 tuiniers vinden dit leuk