Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Greet D.Op dit terras (van onze B&B Ombres in opbouw) in Vallées-en-Champagne (Fr) wil ik klimplanten zetten tegen de muren. In de winter krijgt dit terras wel veel koude wind. Het muurtje rond het terras is ondertussen af en overal even hoog, de planten zijn de eerste meter dus wel wat beschut. In de zomer staat het terras de hele dag in de zon (tenzij een "zomer" zoals nu ..), maar de dakrand zorgt wel steeds voor wat schaduw op de muren. Die spar -een kennis wou die weggooien, dus stond hij een tijdje in pot op ons terras- die is nu elders in de grond gezet. Ik vind gouden regen heeeel mooi, maar dat schijn supergiftig te zijn en dat is niet zo'n goed idee op het terras van een B&B. Heeft iemand soms een goeie tip ? klimrozen, maar welke ? Chèvrefeuille ruikt heerlijk, Klematis vind in ook knap (ben ik nu aan het testen daar) ... maar er zijn zeker nog andere klimplanten met boeiende en kleurrijke bladeren en/of bloemen. Het terras is eerder West - Noord/West gericht. De grond is nu heel kalkhoudend (Champagnestreek), maar aangezien het terras opgehoogd is, kunnen we wel potgrond voorzien. Dank je wel voor jullie tips :-)
    Greet
    Dinsdag 21 Juni 2016 om 09:21

1 reactie

  • Greet D. Greet D. ondertussen enkele plantjes gezet : pompoenen groeien goed, meloenen niet, kleine klematis bloemt al ...
    Zondag 10 Juli 2016 om 17:15

3 tuiniers vinden dit leuk