Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Nelleke J.Wij hebben een border waar dit afgelopen najaar, winter, zomer plassen water blijven staan door die hoosbuien en omdat wij op het veen zitten en het geen goed doorlatende grond is. Er zijn al veel planten verdwenen of doodgegaan.
    Wie kent er planten die van natte voeten/wortels houden. Ik houd van bloeiende planten en ook waar veel bijen en vlinders op af komen. Je hebt vanaf ons terras daar een prachtig zicht op. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!!!
    Vrijdag 29 Juli 2016 om 09:39

15 reacties

  • Annemieke S. Annemieke S. Mijn ervaring is dat hortensia's het niet zo erg vinden om af en toe met hun voeten in het water te staan. Hosta's en geitenbaard kun je ook aan planten. Google op moeras planten. Misschien vind je dat wat je mooi vind. Succes
    Vrijdag 29 Juli 2016 om 09:45
  • Nelleke J. Nelleke J. Dank Annemiek ga ik doen!
    Vrijdag 29 Juli 2016 om 10:12
  • Jeannette v. Jeannette v. Moerasspirea (FIlipendula) doet het ook goed, Lobelia, Amsonia, Fritillaria meleagris, een aantal Primulasoorten, een aantal Irissoorten, Eupatorium (vlinder- en bijenplant), Ligularia, Asclepias incarnata (bijenplant), Carex, en als je plekken kan creĆ«ren die wat hoger liggen zodat hun voeten niet constant nat zijn dan kan je een prachtig effect bereiken alleen al met Rhododendrons, Azalea's, Camellia, en andere planten uit de heidefamilie.
    Vrijdag 29 Juli 2016 om 11:44
  • Leen l. Leen l. kattenstaart houdt van natte grond, ook chelone obliqua of schildpadbloem, tradescantia andesoniana (eendagsbloem ) , het zeeuws knoopje
    Vrijdag 29 Juli 2016 om 16:23
  • Esther R. Esther R. Je zou ook met de grondboor gaten kunnen boren en deze vullen met grint: hier loopt het water dan sneller door weg. Ik zit op heel natte klei en hier doet de flox het erg goed, longkruid, frambozen, vrouwenmantel, rozen (maar die vragen natuurlijk wel ook meteen flink zon), zeepkruid, lavas, kardoen, oostindische kers..
    Vrijdag 29 Juli 2016 om 18:28
  • Nelleke J. Nelleke J. Dank jullie wel voor alle reacties. Ik ben al druk aan het googlen om de planten te bekijken. Inderdaad had ik ook iets gelezen over gaten boren en die opvullen met grind ofzo. Ik vraag mij alleen af of dat ook werkt bij een hoge grondwaterstand wat bij ons ook het geval is.....Weet iemand dat?
    Zaterdag 30 Juli 2016 om 19:23
  • Esther R. Esther R. Daar zit ik ook mee. Ik heb hiermee geĆ«xperimenteerd omdat ik het water soms niet meer kwijt kon en het hielp wel. Het blijft nat, maar dat heeft ook voordelen: ik hoef eigenlijk nooit te beregenen en alles groeit harder dan ik bij kan houden. Het is zoeken naar een goeie grens grens: daar waar het net niet meer te nat is..
    Zaterdag 30 Juli 2016 om 19:38
  • Nelleke J. Nelleke J. Ok Esther ik ga het ook eens uitproberen, ik ben benieuwd!
    Zaterdag 30 Juli 2016 om 20:47
  • Esther R. Esther R. Succes! Ik hoop dat het werkt bij veen.
    Zaterdag 30 Juli 2016 om 22:15
  • Kiki B. Kiki B. Gaten boren en vullen met grind helpt altijd. De vraag is eerder hoe diep je moet gaan om resultaat te krijgen. In de zomer zijn we blij met die nattigheid, in de winter is het een crime. Dan verzuipen al onze plantjes. En dat is weer minder leuk. Hier heb ik om de halve meter flinke gaten tot op 70 cm diep geboord en gevuld met grind. Ik wilde wel dieper maar kon dat fysiek niet voor elkaar krijgen. De grond was te dicht. Daarom heb ik wat truukjes toegepast in de vorm van wormen, veel compost en lavakorrels. Dat werkt nu perfect.
    Zondag 31 Juli 2016 om 23:42
  • Nelleke J. Nelleke J. Ha Kiki dank voor je bericht en wat voor planten heb je daar in staan?
    Maandag 1 Augustus 2016 om 09:13
  • Kiki B. Kiki B. Nelleke, van alles. Niet specifiek vochtminnend.
    Maandag 1 Augustus 2016 om 13:47
  • Pascal G. Pascal G. Agastache Blue Fortune, Ajuga Reptans Burgundy Glow, Asplenium Trichomanes, Cardamine Pratensis, Hemerocallis Sammy Russell, Houttuynia Cordata, Iris Versicolor, Schizostylis Coccinea, Silene Flos Cuculi, Zantedeschia Aethiopica
    Dinsdag 2 Augustus 2016 om 15:08
  • Nelleke J. Nelleke J. Pascal ik ga ze opzoeken,dank hoor!
    Dinsdag 2 Augustus 2016 om 20:34
  • Pascal G. Pascal G. Graag gedaan.
    Dinsdag 2 Augustus 2016 om 20:40