Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Marian M.Heeft iemand ervaring met Deinanthe? Ik heb er drie gekocht, geplant in redelijk zonnige plek maar de planten verdorden. Nu staan ze langs de vijver in overwegend schaduw. Twee van de drie planten geven blijk van nieuw blad. Hebben jullie tips voor deze plant met prachtige bloemen?
    Maandag 15 Augustus 2016 om 21:35

5 reacties

  • Rosette B. Rosette B. Het is een plant voor de schaduw. Ik strooi ieder voorjaar verteerde bladgrond rond de plant. De bloem valt wel wat tegen, hangt meestal met de kop naar beneden en is betrekkelijk klein. Maar wel een mooie plant.
    Dinsdag 16 Augustus 2016 om 07:52
  • Marian M. Marian M. Ja, dat de bloem met het kopje naar beneden hangt was me ook opgevalken. Niet zoals op het plaatje, meer zoals bij de Helleborus. Bedankt voor de tip met de bladaarde. Ik koop tegenwoordig planten bij een biologische kweker, de Hessenhof in Ede, en die werken alleen maar met bladaarde. In mijn tuin heb ik in het bisgedeelte nu twee grote korven staan met blad. Mooi voor het voorjaar!
    Dinsdag 16 Augustus 2016 om 10:42
  • Rita v. Rita v. Is eikenblad ook geschikt voor bladaarde?
    Dinsdag 16 Augustus 2016 om 18:17
  • Rosette B. Rosette B. Eikenblad heeft meer tijd nodig om te verteren en liefst niet gebruiken bij kalkminnende planten. Maar voor de meeste schaduwplanten is dit geen probleem.
    Dinsdag 16 Augustus 2016 om 19:21
  • Rita v. Rita v. bedankt
    Dinsdag 16 Augustus 2016 om 19:34