Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Franca v.Waarom doet mijn Geranium Rozanne het zo slecht? Het eerste jaar goed gebloeid, het tweede jaar heel veel blad maar niet veel bloemen dit jaar zie foto, zowel weinig blad als bloemen. Ik heb kleigrond maar er is in de loop der jaren al heel wat aarde en compost doorheen gegaan, dus echte klei zit wel diep.
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 13:24

9 reacties

  • Roos T. Roos T. Geen idee,bij mij in de borders ook op lemige grond moet ik hem in toom houden en ook op andere plekken .Van een heb ik er 4 gemaakt.
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 13:49
  • Pascal G. Pascal G. Ik zeg niet dat dit de oorzaak is maar soms zit het probleem in de grond. Emelten, Engerlingen,...
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 13:58
  • Jeannette v. Jeannette v. Al die regen die we dit jaar al gehad hebben wordt ze zo te zien toch wat te veel, al kunnen Geraniums flink wat hebben. Zelfs de zomerbloeiers geven het snel op. En hoewel je er veel compost e.d. doorheen gewerkt hebt blijft klei over het algemeen toch langer nat dan zandgrond.

    In ons vorige huis had ik ook (rivier)klei waar hele bakken met aarde en compost waren verwerkt, maar als het dan lang regende kwamen op bepaalde plekken toch plasjes water te staan en de grond bleef daar veel langer nat. Misschien is dat in jouw tuin ook het geval?
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 14:02
  • Franca v. Franca v. Dank voor de reactie's, ik ga er maar een winter over denken wat ik ga doen. Wat Jeanette zegt spreekt me het meest aan. Hem weghalen wil ik nog niet doen, vind ik nog te vroeg, wacht volgend jaar het weer af en ga hem bij droogte iets minder water geven denk ik. Nogmaals veel dank Roos, Pascal en Jeanette.
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 15:53
  • Roos T. Roos T. Mischien eens scheuren.
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 16:38
  • Franca v. Franca v. Dat heb ik vorig jaar al gedaan Roos.
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 17:53
  • Franca v. Franca v. Ik zit aan kleigrond verbeteraar van Ecostyle te denken. Dat heb ik wel eens gebruikt, weet wel niet of het geholpen heeft toen. Wel niet op plek waar de Rozanne staat. Maar denk dat het 't proberen waard is.
    Vrijdag 19 Augustus 2016 om 17:58
  • Roos T. Roos T. Franca als je denkt dat de plek idd te nat is zou ik niet wachten tot na de winter want dan kunnen de wortels nog verder afsterven.Ik zou het dan nu doen maar dat betekent wel de plant sterk inkorten natuurlijk.Nu kunnen ze nog goed aanslaan op de nieuwe plek .
    Zaterdag 20 Augustus 2016 om 09:54
  • Franca v. Franca v. Hoi Roos ik wil de Rozanne niet verplaatsen, maar op de plaats waar hij staat kleigrond verbeteraar gebruiken.
    Zaterdag 20 Augustus 2016 om 10:13