Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

11 reacties

  • Hubert V. Hubert V. Gewoon googelen op 'fuchsia's overwinteren':
    http://www.detuingids.be/pages...
    http://fuchsiavereniging.nl/kw...
    ...enz
    Zondag 30 Oktober 2016 om 14:07
  • Pascal G. Pascal G. De ééne soort is al wat meer winterhard dan de andere maar volledig winterharde soorten bestaan bij mijn weten niet. Als het een soort is welke "winterhard " is moet ze sowieso met haar kluit in de grond. Binnen, op een koele plaats aan een raam kan ook.
    Zondag 30 Oktober 2016 om 18:56
  • Mar V. Mar V. Dank je wel Hubert. Had hier al gezocht maar niet op Google.
    Zondag 30 Oktober 2016 om 19:00
  • Mar V. Mar V. Ook dank aan jou Pascal. Heb op Google (advies van Hubert )de perfecte overwinter plek gevonden
    Zondag 30 Oktober 2016 om 19:03
  • Caroline B. Caroline B. Vanaf er melding is van vorstgevaar hang ik de mijne binnen in de koele garage. Regelmatig verlucht ik wel de ruimte op mooie winterdagen. Zolang er blaadjes zijn geef ik heel spaarzaam een beetje water af en toe.
    Dinsdag 1 November 2016 om 19:15
  • Pascal G. Pascal G. De onze staat al 3 jaar in de volle grond, Caroline. Het zou zogezegd een " winterharde zijn ". We zien wel :)
    Dinsdag 1 November 2016 om 20:49
  • Kiki B. Kiki B. Caroline heeft wel gelijk, Fuchsia's zijn gewoon niet bestand tegen strenge winters. Een zachte winter overleven ze wel, maar zodra er weer een elfstedentocht in de lucht hangt gaat het echt mis. Zelfs bij de zogenaamde winterharde soorten. Waarbij aangemerkt mag worden dat wanneer een plant een aantal winters overleeft de weerstand wel iets toeneemt. @Hubert Van den Borre: verwijzen naar diverse links via Google is niet wat men hier meestal opteert. Een rechtstreeks antwoord (liefst vanuit eigen ervaring) werkt voor de meeste mensen vaak net iets handiger. Inkuilen werkt overigens vrij goed. Zie een vorige post.
    Woensdag 2 November 2016 om 01:02
  • joke v. joke v. mijn fuchsia is in de winter altijd verdwenen, in het voorjaar komt hij weer tevoorschijn
    Vrijdag 11 November 2016 om 14:49
  • Pascal G. Pascal G. Ja, dat is zo. Ik denk ook niet dat jullie daar harde winters kennen? Zelf heb ik er altijd enkele gestekt dus als deze in volle grond kapot zou gaan doe ik er gewoon een andere in.
    Vrijdag 11 November 2016 om 17:28
  • Mar V. Mar V. Dank allen voor de reacties. Heb de fuchsia's inmiddels in een vorstvrije ruimte gezet en dan wacht ik geduldig af wat ze gaan doen komende tijd. :-)
    Zaterdag 12 November 2016 om 17:46
  • Kiki B. Kiki B. Good.
    Zaterdag 12 November 2016 om 21:46