Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Het profiel van deze tuinier is wegens privacy-instellingen niet zichtbaar !

  • Marian v.Heeft iemand ervaring met het snoeien van de sering op stam? In mijn border staan er een paar in de verdrukking en ik wil ze graag uitgraven en in mooie potten zetten. Mag ik ze eens flink kortwieken? Ik kan hierover helaas nergens een duidelijk snoeiadvies vinden. Ze zijn zo prachtig en ruiken heerlijk.....dat wil ik zo graag weer terug!
    Zondag 13 November 2016 om 11:31

7 reacties

  • Carlo H. Carlo H. Je kan ze met gerust hart flink terug snoeien, je hebt dan een jaar wel geen bloemen. Seringen worden gesnoeid tijdens de oogst van de bloemen, en aken dan weer hout aan waar volgend jaar weer bloemen opgroeien.
    Ze staan nu in de border als vaste plant? Steek dan nu rondom de plant alle wortels door, iets kleiner dan de maat van je toekomstige pot (bereid je plant voor op zijn verplaatsing). Zo zal de plant op het uiteinde nieuwe kleine haarwortels maken en die zorgen er dan weer voor dat de overplanting met succes lukt. Succes www.convivium.be
    Zondag 13 November 2016 om 16:33
  • Marian v. Marian v. Kan ik ze dan nu snoeien en ook nog dit najaar in de pot planten? Ik dacht namelijk dat de plant het best verplant kan worden als hij in rust is.
    Zondag 13 November 2016 om 16:38
  • Carlo H. Carlo H. Juist, als de plant in rust is. Dat lijkt nu wel zo, maar de grond is nog niet echt koud en zijn de wortels zich nog aan het voorbereiden op het nieuwe groeiseizoen. Als je je plant voorbereid op de verplanting in pot zoals ik eerder vertelde dan zijn de slaagkansen optimaal. Als je ze nu los steekt zijn ze in het voorjaar nog gemakkelijk uit de grond te halen, en heb je er eigenlijk een containerplant van gemaakt. Denk er ook aan dat je ze in een pot wil zetten, en dat zijn ze ook weer niet gewent. In zo een pot kan het nog kouder worden dan in volle grond en dan zet je ze voor deze winter binnen.
    Zondag 13 November 2016 om 16:55
  • Marian v. Marian v. Bedankt voor je waardevolle antwoord. Ik ga de planten voorbereiden zoals je schrijft en plant ze in het voorjaar in potten. Nog even voor de zekerheid: snoeien dan ook pas in het voorjaar of kan ik dt beter nu doen? Leuke site trouwens en we zijn bijna buren. Ik kom zeker eens in je tuin kijken.
    Zondag 13 November 2016 om 17:03
  • Carlo H. Carlo H. I.v.m. mijn tuin bezoeken, 24 en 25 juni 2017 is het bij mij open tuinweekend met als thema feest in de tuin, altijd welkom.
    Voor het snoeien: Ligt aan hoe groot en zwaar ze zijn. kijk naar het evenwicht tussen takken en wortels. je snoeit de wortels in dan ken je nu enkele zware takken wegsnoeien, wel niet meer wegsnoeien dan 20% van de totale takken.
    Zondag 13 November 2016 om 17:08
  • Marian v. Marian v. Nogmaals bedankt Carlo!
    Zondag 13 November 2016 om 17:17
  • Carlo H. Carlo H. Graag gedaan
    Zondag 13 November 2016 om 17:24