Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

May W.

  • May W.May Wouters
    Ik zou in de tuin gebruik willen maken van een ijzeren (beton-) net om planten aan vast te maken (vb Sterjasmijn,klimop of ander). Geeft ijzer/roest problemen voor de groei van planten? Heeft iemand hiermee ervaring? Dank voor jullie reactie.
    Maandag 12 December 2016 om 22:37

4 reacties

  • Kiki B. Kiki B. Geen enkel probleem. Maar je kan de betonijzer hekken ook gegalvaniseerd kopen.
    Dinsdag 13 December 2016 om 00:13
  • Eddy G. Eddy G. Goed idee om gegalvaniseerd aan te raden. Zo'n betonnet roest inderdaad en kan ook verwrongen worden door de planten (zeker klimop). Ik heb het in de tuin met blauweregen en die heeft het ijzer op sommige plaatsen flink verwrongen. Ik veronderstel dat het met Clematis etc. minder problemen geeft wat dat laatste betreft.
    Dinsdag 13 December 2016 om 11:03
  • Jeannette v. Jeannette v. Hangt een beetje af van het soort Clematis. Als je Clematis montana cv.'s gebruikt, heb je toch ook wel kans dat het metaal op den duur verwrongen raakt.
    Dinsdag 13 December 2016 om 15:06
  • Caroline B. Caroline B. Ik heb meerdere elementen gebruikt. Gegalvaniseerd. Het net is wel in een kader gelast van gevalideerde buizen voor meer sterkte. Bij mij groeit er clematis macropetale tegen zonder problemen. De pergola is in inox waarop zes verschillende klimmers groeien. Ik gebruikte ook nog betonijzer speels in beton gezet. Daar groeien ook clematis door.
    Zaterdag 17 December 2016 om 14:48