Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

9 reacties

  • Jim V. Jim V. Trachycarpus fortunei is de beste om aan te planten (er zijn nog goeie voor ons klimaat - andere trachycarpus soorten - Butia's - Chamaeropsen, maar sommigen vragen al wat meer aandacht). Probeer zelf aan zaad te geraken en hou de kleine plantjes de eerste winter nog in een koude serre. Wil je uitplanten, dan zo vroeg mogelijk in 't voorjaar (april) zodat ze goed kunnen wortelen tegen de volgende winter. Eerste jaar ook wat afschermen van wintervocht. Eens stam 20/30cm hoog hoef je 'r niet meer naar om te zien (kunnen wel -20° aan). (Grote) palmen uit tuincentra zijn meestal niet gewoon aan winterkou en waagde me zelf nooit aan grote (en vooral dure) planten.
    Vrijdag 6 Januari 2017 om 11:43
  • Ronny L. Ronny L. Hoi Jim, wat vind je van de Jubaea Chilensis? Ik hou meer van de veder-achtige palmen (Canariensis) dan de handvormige palmen (Washingtonia)....
    Vrijdag 6 Januari 2017 om 12:29
  • Jim V. Jim V. Da's een moeilijke in onze contrairen en die groeit zooooo traag dat je'r nooit zal van kunnen genieten. Heb zelf een Phoenix canariensis in volle grond en die wordt elke najaar ingepakt met elektrisch kacheltje erbij. Groeit ook aan een redelijk tempo.
    Vrijdag 6 Januari 2017 om 13:22
  • Pascal G. Pascal G. Washingtonia's heb ik hier staan (enkele welke ik zelf gezaaid heb) en ook een paar Livistona Chinensisen. Deze kunnen korte vorstperiodes wel aan maar 'k zou ze zeker niet in de tuin planten( bij ijsdagen gaan ze sneuvelen). De Trachicarpus F. is veel sterker. Bij winters met temperaturen tot - 10 hebben ze enkel lichte bladschade. Plant ze juist een beetje beschut. De eerste winters bescherm je ze (enkel en alleen op ijsdagen) met een vorstvlies (dus zeker geen plastiek folie gebruiken). Bovendien groeit een Trachicarpus veel sneller dan een Washingtonia of een Chinensis.
    Vrijdag 6 Januari 2017 om 18:29
  • Martin B. Martin B. In mijn tuin heb ik geen trachycarpus fortunei staan maar trachycarpus wagnerianus. Net zo winterhard maar de bladeren zijn veel sterker dus de palm blijft veel mooier, ook kan de palm beter tegen vorst i.c.m. vocht.
    Vrijdag 3 Februari 2017 om 16:24
  • Pascal G. Pascal G. Dag Martin. 'k heb er enkele foto's van bekeken. Hoe onderscheid je visueel beide ondersoorten?
    Vrijdag 3 Februari 2017 om 20:49
  • Jim V. Jim V. Wagnerianusblad is kleiner en veel steviger.
    Vrijdag 3 Februari 2017 om 21:02
  • Martin B. Martin B. Ja dat is een lastige, hier wat verschillen. De grootste verschillen tussen de fortunei en de wagnerianus zijn dat de wagnerianus veel kleiner en donkerder blad heeft, wat het een bonsai uiterlijk geeft. Nog een verschil is de kleur van de haren rond de stam. De haren van de fortunei zijn tegen grijs aan en de haren van de wagnerianus zijn bruin
    Meestal als je foto's ziet van verkopers lijkt het allebei op elkaar, maar de ervaringen van de meesten zijn dan na de nodige wind in je tuin gaan de bladeren van de fortunei hangen waar de bladeren van de wagnerianus nog mooi in vorm blijven.
    Vrijdag 3 Februari 2017 om 21:10
  • Pascal G. Pascal G. Bedankt voor de info. 'k ga daar eens op letten bij de palmen welke ik her en der tegen kom.
    Zaterdag 4 Februari 2017 om 11:56