Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

frittata

 Recept  •  Gemaakt op: 23 Jan 2016

Wat kun je gebruiken voor een frittata voor 2 personen?

uiteraard eieren, 2-3 stuks. Losgeklopt met wat peper en zout en een scheutje water (of melk). Altijd knoflook, eventueel ui. Dan je restjes: duik eens in je koelkast, wat vind je daar? Je restjes broccoli, sperzieboontjes, boerenkool, spinazie of zelfs doperwtjes misschien? Allemaal lekker. Het Meisje vindt het zelf heerlijk om er een (zoet) aardappeltje in te verwerken: heel fijngesneden en een beetje krokant gebakken. Je kunt naar smaak wat kruiden toevoegen, basilicum, oregano misschien een pepertje? Heb je artisjokhartjes in de voorraadkast, of olijfjes? Lijkt het Meisje lekker. Serveer, als het in je dieet past, met een lekker knapperig stukje landbrood besmeerd met boter!

Een frittata is natuurlijk niets meer an een goed gevulde omelet, even oneerbiedig. Het keukenMeisje maakt ze het liefste zo: snij 1 aardappel in hele kleine dunne sticks, bak die in een pannetje in de olijfolie op middelhoog vuur. Roer af en toe om. Als de sticks bijna krokant genoeg zijn doet ze er een fijn gesneden teentje knoflook bij en een half gesnipperd uitje. Dan het losgeklopte ei en daarboven verdeeld ze de restjes groentes. Dan het vuur laag zetten en een deksel op de pan zetten. Ongeveer 10 -15 minuutjes bakken. Ben je een lekkerbekje dan kun je ook nog de restjes kaas van de weekend-borrel eroverhee

 

Alle notities

Reageer