Mexicaanse Heather

Cuphea Hyssopifolia

Familie: Lythraceae (kattenstaart Familie) 

Beschrijving
Mexicaanse valse Heather is een kleine tropische groenblijvende struik met sub-vele charmante eigenschappen met inbegrip van compacte vorm en de fijne textuur blad. Groeien tot een maximale hoogte van ongeveer 24 in (61 cm), valse heide groeit te vormen afgeplatte heuveltjes 18-36 in (45,7 tot 91 cm) in diameter. De plant plat gevederde sprays van bladeren zijn 12-18 in (30,5 cm) lang en zijn sterk vertakt. De kleine langwerpige bladeren lijken op die van Scotch struikheide (Calluna vulgaris ook bekend door zijn synoniem Erica vulgaris) en zijn ongeveer 3 / 4 tot 1 in (1,9 cm) lang en 1 / 4 tot 1 / 2 in (0,6 tot 1.3 cm) breed . Ze zijn gerangschikt afwisselend de lengte van de stengels geven de plant een varenachtige uitstraling.

Mexicaanse valse heide onderhoudt een dichte dekking van blaadjes langs de sterk vertakte stengels en versiert ze met kleine juweel-achtige bloemen.

In tropische klimaten kleine bloemen komen uit de oksels (de punten waar het blad hecht aan een steel) voor een show van kleur die duurt een groot deel van het jaar te creëren. Valse heide bloemen variëren van de typische paars en lavendel om de minder vaak gezien wit, roze en diepe rozenvariëteiten.

Locatie
Als een van haar gebruikelijke namen impliceert, Mexicaanse valse heide in de moedertaal van een gebied dat zich uitstrekt van Mexico richting het zuiden naar Guatemala. In het laatste decennium of zo, heeft zijn populariteit in warme winter gebieden als tuinplant sterk toegenomen - zie je overal het spul!

Cultuur
Snoei licht in het voorjaar als de plant wordt verwaarloosde. Geeft de voorkeur aan goed doorlatende vruchtbare bodem, zodat een goede slow-release meststof voorzien in de late winter, lente en de zomer voor de beste bloei. Binnenshuis gebruik van een vloeibare meststof volgens de fabrikant.
Licht: Loof kleur is het mooist wanneer ze geteeld in gebroken schaduw. Valse heide kan de volle zon, maar verliest de plant zijn rijke groene kleur. Als gegroeid als een kamerplant bieden veel helder licht, maar te beschermen tegen direct zonlicht.
Vocht: Behoefte regelmatig water er goed uitzien, maar de mijne lijken te zijn in plaats van duurzaam, overlevende korte perioden van droogte.
Winterhardheid: USDA zones 9 - 11. Dit is een aanbesteding tropische struik en het zal worden gedood om de grond door bevriezing temperatuur. Hier in mijn North Florida Zone 8 tuin gezonde planten meestal terug te vorderen, maar de bloei is uitgesteld tot eind van de zomer en duurt tot de eerste harde bevriezen.
Voortplanting: Grote klompen kan worden gedeeld. Het kan ook worden vermeerderd door korte, 4-6 in (10,2-15,2 cm) tip stekken. In verwarmt gebieden kan Mexicaanse valse heide zelf zaaien. Het is gemakkelijk gekweekt uit zaad geplant in het voorjaar.


Dicht en laagblijvende, Mexicaanse valse heide maakt een mooie lage onderhoudskosten grond als dekking aangetoond door deze commerciële aanplant.

Gebruik
In tropische gebieden Mexicaanse valse heide is een perfecte keuze als een permanente groenblijvende bodembedekker en het leveren van een bijna non-stop show van bloemen als een bonus. Vereist slechts een minimale snoei en gehinderd door enkele parasieten, deze lage onderhoudskosten struik is uitstekend geschikt voor commerciële aanplant. Werkt ook goed in de bedden en de grenzen als haar fijne structuur midden groen blad biedt zachte tegenstelling tot grovere bladeren rassen. De hoogte beveelt ook voor gebruik in het midden-bed aanplant waar haar 2 ft (0,6 m) hoogte voldoende is om de late zomer hoogbenigheid in de achtergrond planten verbergen terwijl zelf bieden een aangename achtergrond voor showier, kortere bloeiers op de voorgrond. Deze plant is ook een goede kandidaat voor de kas en de serre waar het levert veel kleur en tevredenheid, maar vergt weinig inspanning.

Dit kleinschalige struik is de perfecte keuze voor Zone 9 tot 11 tuinders voor het versieren van nauwe ruimtes, zoals kleine werven, atria en aantekeningen. Ook goed in bloembakken als deze verfrissing van een strip mall in Tallahassee.

Functies
Valse Heather compacte formaat en groenblijvende de natuur maken het een perfecte permanente aanvulling op kleine ruimtes. Het combineert mooi met andere planten in container tuinen en zelden vergt speciale aandacht. Combineer valse heide met het dicht neef, sigaar plant ( Cuphea ignea ) voor een sensationele kleur combinatie van oranje en paars. Valse Heather is gemakkelijk te vinden bij de meeste tuincentra en kwekerijen. Het is goedkoop en makkelijk om te groeien, een paar en allerlei vlinders zwavel fabriek zal komen rennen om te dineren op deze veelkleurige feest dat u hebt ingesteld!
 

U verkoopt deze plant en wenst hier vermeld te worden? Contacteer ons!