De Reine Claude d’Althann dankt zijn naam aan de Graaf Michaël d’Althann van Swoyschitz in het vroegere Bohemen (of het ook al wijlen Tsechoslowakijke).
De pruim werd daar rond 1850 veredeld door de hovenier Prochaska. De bomen worden niet zo groot, maar hebben lange dunne, recht opgaande takken. De boom draagt matig maar zeer constant. De pruimen zijn middelgroot en rond van vorm. De kleur kan variëren van geelroze tot paarsrood. Er is een duidelijke groef over de pruim afgetekend. Het vruchtvlees is geelachtig
en sappig. De steen zit lichtjes vast. Plukken kan in de tweede helft van augustus. De pruimen zijn zeer lekkere dessertpruimen maar zijn maar beperkt houdbaar.
Reine Claude d’Althann bloeit begin april en is geschikt als bestuivende boom. De bestuiving van de eigen bloemen kan gebeuren door Bleue de Belgique, Queen Victoria, Reine Claude d’Oullins of Anna Späth.
Synoniemen: Reine Claude Comte d’Althann, Comte Althann’s Gage, Graf Althann, Reneclode, Reine Claude Conducta, Conducta.

Bron: eigenwijzetuin.be

Eigenschappen

Variëteit van
Pruim (Prunus domestica)
Hoogte
1 - 400 cm
U verkoopt deze plant en wenst hier vermeld te worden? Contacteer ons!