MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Mario D.Wat scheelt er met mijn Hydrangea's? Deze staan nu reeds 4 jaar in onze tuin en we hebben tot nu toe nog geen bloemen gehad omdat de planten steeds van onderaan opnieuw moeten uitschieten want de takken die boven de grond staan daar komen geen nieuwe botjes op en blijven als verdorde takken staan. Is dit door de vorst of zou hier een ander probleem kunnen zijn? De soort is Hydrangea macr. "Teller blue"
  Zondag 20 Maart 2011 om 20:42

5 reacties

 • Eddy C. Eddy C. Dag Mario, waarschijnlijk zal het wel aan de vorst liggen, alhoewel dat van hieruit natuurlijk niet met zekerheid is te zeggen. Staan ze op een open plaats, onbeschut tegen de koude wind? Het is wel een verschijnsel dat nogal eens meer optreedt en het zou ook wel eens gebonden kunnen zijn aan de cultivar.
  Staan ze er in de zomer altijd prachtig op of doen ze het dan ook niet al te schitterend?
  Zondag 20 Maart 2011 om 21:03
 • Mario D. Mario D. Deze staan niet beschut maar op een open plek en in de zomer staan ze wel mooi groen doordat van onderuit de nieuwe scheuten gegroeid zijn. We hebben zo'n 50 planten staan langs beide zijden van het gazon met daar achter zo'n 50 st Hydrangea's pan Kyushu die het wel goed doen. Zondag 20 Maart 2011 om 21:14
 • Eddy C. Eddy C. Ik denk dat het dan toch wel aan de vorst ligt. De Hydrangea paniculata, die op jonge scheuten bloeit doet het wel goed dus zal het waarschijnlijk toch wel aan het koude weer gelegen hebben. Het lijkt me moeilijk om daar iets aan te doen. Volgens de literatuur zijn sommige cultivars hier ook wel gevoeliger voor dan andere. Maandag 21 Maart 2011 om 17:33
 • Mario D. Mario D. Enig idee welke soort ik voor de Kyushu zou kunnen zetten? Het liefst met een blauwe kleur en die heel de zomer bloeien en zeker winterhard is.
  Ik zoek ook een ideale bodembedekker om ertussen te planten, liefst iets met kleine bloemetjes en die niet woekert maar toch goed dicht groeit en niet te hoog wordt.
  Maandag 21 Maart 2011 om 18:51
 • Eddy C. Eddy C. Wat blauwbloeiende heesters voor volle zon betreft vind ik Perovskia atriplicifolia en Caryopteris x clandonensis makkellijke sterke zomerbloeiers. Je zou er ev. ook een lage Buddleia davidii 'Nanho Blue' kunnen tussen zetten als solitairplant. Bij de Ceanothussen zijn er ook bij die mooi blauw bloeien maar die zijn meestal ook niet 100% winterhard.
  Als bodembedekker of lage plant ertussen zou ik bv. denken aan Campanula-soorten zoals Campanula portenschlagiana, Geranium (heel grote verscheidenheid) en Nepeta. Sommige soorten van Geranium en Nepeta kunnen misschien wel wat te hoog worden. Misschien is het ook eens de moeite om een andere culttivar van de Hydrangea macrophylla te proberen, bv. met een paar exemplaren.
  Maandag 21 Maart 2011 om 19:56