Ons privacybeleid werd gewijzigd. Meer informatie omtrent welke maatregelen, welke persoonsgegevens, waarom en hoe we uw persoonsgegevens verwerken, vindt u terug in onze privacyverklaring.

MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

  • Franky H.Luc,
    De plant op die foto is hennep , ook wel gekend als canabis.
    Van de vrouwelijke plant maakt men hash en marihuana. Die drugs interesseren me helemaal niet , ik rook noch drink , maar de plant vind ik wel mooi.
    Het mannetje is niet geschikt voor drugs , daarom dat ik me afvraag of die eigenlijk ook verboden is of niet.@Luc Van Eeghem
    Maandag 4 April 2011 om 21:22

8 reacties

  • Luc V. Luc V. Ik had in de verschillende berichten nog niet achterhaald waarover het ging...dacht al dat het over mijn slaapbollen ging. Die bevatten nl. ook opwekkende stoffen(opium) maar je moet al een chemicus zijn om het eruit te halen. Dit zijn net zoals de hennepplant mooi planten/bloemen. Het is niet verwonderlijk dat een hennepplant voortkomt uit vogelzaad.Volgens mij is dit het kempzaad dat ze gebruiken om vinken en duiven op te hitsen.
    Maandag 4 April 2011 om 21:29
  • Luc V. Luc V. Proficiat met je mooie fruittuin
    Maandag 4 April 2011 om 21:31
  • Anita 1. Anita 1. Ook in België?
    Ik weet dat ze er hier in nederland niet moeilijk over doen (hier is het dus niet écht een verboden plant, je mag er zelfs 5 vrouwen op na houden), maar ik dacht dat het in België wel verboden was....
    Dinsdag 5 April 2011 om 10:13
  • Anita 1. Anita 1. Ah... Kon het niet laten en google hielp :)
    Ook in belgië is er gedoogdbeleid geweest, maar het is weer afgeschaft. Het is dus verboden. Maar zover ik kan zien is het mannetje niet verboden!
    zie ook http://www.jointjedraaien.nl/w...
    Dinsdag 5 April 2011 om 10:31
  • John u. John u. Hier in 't noorden staan velden vol met hennep, let wel eer zijn ook gewone zaden tekoop die niet bewerkt zijn. We willen nog steeds allerlei producten van hennep, zoals touw en sisal, en dus mag 't gewoon verbouwd worden. Maar hier zit geen THC in.
    Dinsdag 5 April 2011 om 17:29
  • Franky H. Franky H. Dat is wat we willen john , het is de schoonheid van de plant die we in de tuin willen , zonder dat de buurjongens hem komen oproken ;-)
    Dinsdag 5 April 2011 om 17:36
  • John u. John u. A; vooraleerst weten die jongens dat 't een soort is met weinig tot geen THC
    B; buiten is er te weinig warmte cq zon om thc goed aan te maken
    C; ik zou ze zelf er niet inzetten om lastige onderwerpen uit de weg te gaan, alhoewel ik er geen enkel probleem mee hebt en men dat ook weet
    Dinsdag 5 April 2011 om 17:48
  • Anita 1. Anita 1. In feite is hennep een enorm nuttige plant en als het 'gewone' hennep (met laag thc) is, zijn er niets als goede zaken mee te doen. Al eeuwenlang zelfs (vezels en zaad, zoals jullie al aangaven).
    Zou je geen ontheffing of zo kunnen krijgen voor een hennep zonder thc? Want al met al is het een mooie, goede plant.
    En het is inderdaad jammer als je al die nuttige kwaliteiten dan niet mag gebruiken.
    Dinsdag 5 April 2011 om 23:16