MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

3 reacties

 • Lieven G. Lieven G. Kijk hier eventjes: http://www.mijntuin.org/plants... Zaterdag 30 April 2011 om 12:49
 • Wouter C. Wouter C. Sta mij toe hierop te reageren.
  Wees omzichtig met bekalken. Het wordt onrechtmatig gezien als de oplossing voor vele tuinproblemen.
  Het geel verkleuren vh blad wordt makkelijk verward met bvb Volutella, een vrij agressieve schimmel die buxus ook aantast.
  Wil je zeker zijn van de zuurtegraad van je bodem? Haal pH strips bij de apotheek ( 1-2 €) en meng een beetje grond met gedemineraliseerd water (pH neutraal). Steek de strip in het mengsel en vergelijk de verkleuring met die op de verpakking om de zuurtegraad te kennen. Gebruik GEEN kraantjeswater, anders meet je de pH van het water... .

  Een heel nadelig affect van bekalken is dat je de bodemstructuur vernietigt. Bodemdeeltjes in een goede evenwichtige bodem trekken namelijk andere voedingstoffen en mineralen naar zich toe en houdt vocht beter vast. Het resultaat hiervan is de zogenaamde "kruimelstructuur". Deze verbinding of aantrekking zal door bekalken verbroken worden. En dan moet je natuurlijk opnieuw bemesten... .

  Zo snap
  Zondag 1 Mei 2011 om 10:37
 • Peggy G. Peggy G. ok, erg bedankt vr de uiteg ! nu moet ik eerlijk toegeven dat ik mijn buxussen tot nu toe nog nooit kalk heb gegeven, maar iedereen spreekt altijd van dat kalken, dus dacht ik , zal t ook maar eens doen ;-) maar missch toch nog eens over nadenken dan Maandag 2 Mei 2011 om 20:38